Blogolj!

Visszavágna a Bayern - BL szerda

A Bayern Münchent természetesen fűti a visszavágási vágy a legutóbb Londonban elszenvedett 2–0-s vereség miatt. Pep Guradiola hazai pályán győzelemre játszik az Arsenal ellen.

„Ez más mérkőzés lesz, mint a londoni, a saját szurkolóink előtt természetesen nyerni akarunk, hogy közelebb kerüljünk a következő fordulóba jutáshoz – mondta a szakember. – Az Arsenal igyekszik majd tartani a labdát és támadásokat vezetni. Általában hosszú indításokkal keresik Olivier Giroud-t. Ehhez alkalmazkodunk majd, de nyomás alatt akarjuk tartani az ellenfelet, hogy ne tudják kijátszani a labdákat a védelemből. Az én csapatom minidig a támadásra törekszik és arra, hogy sok helyzete legyen, nem lesz ez másként most sem.”

A másik oldalon Arséne Wenger természetesen az előző meccs játékát és eredményét látná újra szívesen.

„Ugyanazt szeretném látni most a pályán, mint a két csapat legutóbbi mérkőzésén – nyilatkozta a francia edző. – Természetesen az eredményt is szívesen megismételném, mert szeretnék tovább építeni a csapatot. Az elmúlt hetekben jól teljesítettünk, s szerdán kiváló lehetőségünk lesz arra, hogy megmutassuk milyen csapat vagyunk.”

A harmadik játéknap egyik legnagyobb meccse a Leverkusen–Roma volt, amely 4–4-re végződött, pedig mindkét csapat vezetett két góllal a mérkőzés során.

„A Leverkusen megmutatta, hogy nagyon erős támadásban, de védekezésben vannak hiányosságai – mondta Rudi Garcia, a Roma vezetőedzője. – Nincs más választásunk győzelemre kell játszanunk és nyerni is fogunk. Tudjuk, hogy nagy szükségünk van a sikerre és el is akarjuk ezt érni.”

A Barcelona a BATE Boriszovot fogadja, amelyet az előző játéknapon idegenben is két góllal győzött le. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Lionel Messi volt a fő téma, pedig ő nem is játszik.

„A felépülése a tervek szerint halad, nincs változás az állapotában – mondta az argentin futballistával kapcsolatban Luis Enrique a Barcelona vezetőedzője. – Jó lenne, ha már nem jönnének újabb sérülések, mert a problémák miatt több játékosnak is sokat kellett a pályán lennie az elmúlt hetekben. A BATE ellen nem 4–4–2-es hadrendben játszunk majd, rugalmasak leszünk.”

Amennyiben a Barcelona nyer, a Roma viszont nem, akkor a katalán együttes továbbjut a csoportból. A Barca 2013. május 1-jén kapott ki utoljára a BL-ben hazai környezetben, akkor a Bayern nyert a Camp Nouban 3–0-ra. Ellenben a BATE az elmúlt 13 idegenbeli BL-mérkőzéséből csak egyet nyert meg.

Címkék: Bajnokok Ligája
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/22134/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?