Blogolj!

Hogyan tovább Chelsea?

Emberemlékezet óta nem szerepelt olyan rosszul a Chelsea a bajnokságban, mint idén. A kékek szombaton ismét kikaptak, ezúttal a nem túl acél Stoke volt az „elkövető.” A helyzet az, hogy a Chelsea a 16. helyen áll a bajnokságban és csak három ponttal előzi meg a kieső helyen állókat.

Az nso.hu kiderítette azt is, hogy José Mourinho edzőként még sosem szenvedett el hét vereséget egy szezonban, de már ez is megvan, és amikor a londoniak így kezdték a bajnokságot legutóbb, akkor kiestek a végén.

Nyilván most azért nem fenyeget az osztályváltás, de a helyzet nem könnyű. Edzőt kellene váltani, de Mourinhót nem lehet kirúgni. Nem, nem azért, mert érvényes szerződése van és sokat kellene fizetni fájdalomdíjként – Abramovics kibírt már ennél nagyobb csapást is –, hanem azért, mert ő Mourinho, a „Special One.”

Van nála jobb edző? Nincs. Olyan van, aki másként épít fel egy csapatot, vagy más felállásban rakja össze, esetleg új gyakorlatokat vezet be az edzéseken. Másmilyen van, jobb nincs. A portugál tagja a nagyon szűk edzői elitnek, amelyben kiváló szakemberek vannak, egyikük sem jobb a másiknál, csak annyi a különbség, hogy más felfogásban készíti fel, állítja össze a csapatait.

Az is biztos, hogy Mourinho nem felejtette el, hogy miként kell összerakni egy jó csapatot. Sőt a futballistái sem felejtették el, hogy kell focizni. De még a kapcsolat sem lehet fáradt, hiszen azért nem évtizedek óta ül a kékek kispadján a portugál.

Az, hogy ebből mi lesz, egyelőre megjósolhatatlan. Valamit lépni kell a londoniaknál, de az a szituáció nincs előttem, amikor Mourinhót kirúgják, mert van nála jobb.  

Leicester City–Watford 2–1 (Kanté 53., Vardy 65. – 11-esből, ill. Deeney 76. – 11-esből)
Manchester United–West Bromwich Albion 2–0 (Lingard 52., Mata 92. –11-esből)
Norwich City–Swansea City 1–0 (Howson 70.)
Sunderland–Southampton 0–1 (Tadics 69. – 11-esből)
West Ham United–Everton 1–1 (Lanzini 30., ill. Lukaku 43.)
AFC Bournemouth–Newcastle 0–1 (A. Pérez 27.)
Stoke City–Chelsea 1–0 (Arnautovic 53.)

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/22227/pics/lead_800x600.jpg
Chelsea,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?