Blogolj!

Nyert a Hertha, születésnapos a Bayern (videó)

A Köln-specialista Vedad Ibisevic góljával 1–0-ra nyert a Hertha az 1. FC Köln otthonában – ősszel a csatár két találata kellett a berlini sikerhez. Dárdai Pál csapata álmosan kezdte a mérkőzést, de az első félidő közepétől lassan átvette a kezdeményezést, de vagy a csatárai hibáztak, vagy a hazai kapus Timo Horn mentett bravúrral. 

Aztán a 43. percben jött Ibisevic és 11 méterről a kapuba lőtte a labdát. 

A második félidőben sem tudott igazán felpörögni a hazai együttes. A legközelebb a 82. percben járt a gólszerzéshez a Köln, de akkor Modeste fejesénél a kapufa kisegítette a Herthát, amely meg tudta őrizni az 1–0-s vezetését.

Szombaton Wolfsburgban lép pályára a Bayern München, amelyet 1900. február 27-én alapítottak, vagyis éppen 116 éve. 

A csapat alapítását 1900. februárjában a berlini Franz John kezdeményezte. A müncheni MTV München 1879 tornaklub futballistái be szerettek volna lépni a Délnémet Labdarúgó-szövetségkötelékébe. 1900. február 27-én az MTV München 1879 egyesületi taggyűlést tartott a Bäckerhöfl étteremben, melyen az egyesület többi tagja nem járult hozzá a Délnémet Labdarúgó-szövetségbe való belépéshez.

Franz John és a labdarúgók bejelentették, hogy kiválnak az MTV München 1879 egyesületéből és München Schwabingen kerületében a Gisela étterembe sietett, és jegyzőkönyvbe véve fél kilences kezdettel ülést tartott. Franz John két kérdést intézett a futbállisták felé: „Mit akarunk?” „Szükség van egy új klub megalakítására?”. A jelenlevők felbuzdulva megvitatták az alapuló egyesület alalpvető kérdéseit. Fél tízre Männer, Nägele, Schmid, Karl, Wamsler, Ringler, Focke, Francke, Friedrich, Zoepffel, Pollack labdarúgók és az első elnöknek megválasztott Franz Johnaláírva az alapító okiratot megalapult a labdarúgócsapat Münchner Fußballklub „Bayern” néven. (wikipedia)

A Bayern München február 27-én eddig hét mérkőzést játszott, mind a hetet megnyerte, legutóbb az 1. FC Köln ellen tavaly 4–1-re győzött a gárda. 

A Wolfsburg jelenleg a nyolcadik helyen áll, de képes arra, hogy megnehezítse a Bayern dolgát. 

A forduló programja

Péntek: 
1. FC Köln–Hertha BSC 0–1

Szombat:
15.30 Hamburger SV–Ingolstadt
15.30 VFB Stuttgart–Hannover
15.30 Werder Bremen–Darmstadt
15.30 Wolfsburg–Bayern München  (Eurosport 2)

Vasárnap:
15.30 Augsburg–Mönchengladbach  (Eurosport2)
17.30 Dortmund–Hoffenheim  (Eurosport 2)
17.30 Mainz–Leverkusen
19.30 Frankfurt–Schalke 04  (Eurosport 2)

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/25396/pics/lead_800x600.jpg
Bayern München,Bundesliga,Dortmund,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?