Blogolj!

A játékosok nagy nehezen nyertek a harcosok ellen

Azt írja egy ismerősöm a Facebookon, hogy a természet legyőzte őt a Bajnokok Ligája-döntője alatt. Még mielőtt bármi rosszra gondolnánk: egyszerűen csak elaludt a második félidő közepén és legközelebb reggel ébredt.

Be kell látni, nem veszített semmit.

Az Atlético–Real találkozó egy cseppet sem volt szórakoztató. Úgy is fogalmazhatnék, hogy totális unalomban fulladt. Persze azt tudtuk előre, hogy Diego Simeone csapata nem mutat majd be szemet gyönyörködtető játékot, hiszen nem szokott. Az Atlético tökéletesítette a célfutballt, ami nem szép, nem szórakoztató, de kétségtelenül hasznos és eredményes.

Az talán kicsit meglepő, hogy a Real Madrid nem tudta elrontani az Atlético futballját. A Bayern München és a Barcelona után Zinedine Zidane csapata sem tudott mit kezdeni az együttes játékával. Hiába szerepelnek a világ legjobbjai a Realban, a fegyelmezetten teljesítő Simeone-csapat ellen ez kevés. Ráadásul Cristiano Ronalod nem élete legjobb meccsét játszotta. Tegyük hozzá ezzel együtt mégis úgy emlékezünk majd erre a találkozóra, hogy a portugál zseni döntötte el, mert az utolsó tizenegyest ő értékesítette. Még akkor is ő a főszereplő, ha Sergio Ramos előtt kell kalapot emelni. A Real kapitánya szerezte csapata vezetőgólját. Úgy tűnik lesről, de nem volt könnyű dolga a játékvezetőknek, megállapíthatatlan volt szabadszemmel, hogy hol állt Ramos. A bíró megadta, így az gól.

Szóval csodát nem várhattunk a találkozótól, nem is kaptuk meg. Hogy Simeone és csapata mikor nyer majd nemzetközi kupát, azt nem tudni. Lehet, hogy a fegyelem, a keménykedés nem elég az igazán nagy diadalhoz. Ennél talán több kell a sikerhez.

A nézőknek mindenképpen. Imádom az Atléticót a csupaszív játékáért, de tegyük hozzá ez nem szórakoztató.

Megértem azt, aki elaludt a meccs alatt, mert a leglátványosabb pillanat a kupa átadása volt. A Real, történelmi tizenegyedik sikere nem sok mindenről marad emlékezetes. Ha az Atlético győzött volna, akkor legalább arról morfondírozhatnánk, hogy a cél futball nyert. Lehetne példa a többieknek? Azért ahhoz nem ragaszkodnék, hogy mindenki Simeone csapatát másolja. Abból nagy harc lenne és kevés játék. Pedig utóbbi sokkal szórakoztatóbb. 

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/27576/pics/lead_800x600.jpg
Atletico Madrid,Bajnokok Ligája,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?