Blogolj!

BL: túl bőnek tűnik a mezőny

Mindamellett, hogy az ember csodálja a Barcelona és a Bayern München játékát, hiszen a katalán csapat hét, a német pedig öt gólt szerzett a keddi BL-meccsén, elgondolkodtató a helyzet: van-e helye ennyi csapatnak a Bajnokok Ligája főtábláján?

Jelenleg ugye 32 klub alkotja a mezőnyt a sorozatban – most attól vonatkoztassunk el, hogy ez korántsem csak a bajnokok ligája, hiszen a szabályok szerint bekerülhetnek a mezőnybe olyan klubok is, amelyek nem az első helyen végeztek otthon, de ezzel nincs semmi baj, hiszen az ember szívesen nézi az angol, vagy a spanyol harmadikot is, ha úgy hozza az élet. No, de nem is ez a baj, hanem az, hogy a 32 csapatból minden évben van néhány olyan, amelyik nem üti meg a szintet.

Az első játéknap után úgy tűnik, hogy idén a skót Celtic és az orosz Rosztov ilyen. A két együttes összesen tizenkét gólt kapott, ami azért nem kevés. Azt, hogy az orosz gárda nem a világ legjobbja azt tudtuk, de a Celtic óriási csalódás. Mondjuk lehet, hogy a zöld-fehéreknek csak a hírük jó, a játékosaik nem, hiszen a glasgow-i klub negyvenhétszer nyerte meg hazája bajnokságát. Vakok között, félszemű a király. Már a selejtezőben is látszott, hogy valami nem stimmel a csapattal, hiszen nagy nehezen gyűrte csak le a kazah Asztanát, majd az izraeli Hapoel Beer-Sheva ellen majdnem sikerült kiesni három gólos előnyből.

A Rosztov az orosz bajnokság második helyezettjeként futott neki a BL-selejtezőinek. Meglepő módon a holland Ajax és a belga Anderlecht ellen is tovább tudott jutni, de az gyorsan kiderült, hogy a Bayern más szintet képvisel.

A szerdai játéknapon is pályára lép néhány olyan csapat, amelynek kérdéses a szerepe. Bevallom kicsit aggódom a Legia Warszawa miatt is. Nikolics Nemanja és lengyel csapata hazai pályán kezd a német Borussia Dortmund ellen, még szerencse, hogy a sárga-fekete csapat nincs túl jó formában. A belga FC Bruges szerepe sem nagyon lehet kérdéses, még akkor sem, ha mai ellenfelet az angol Leicester már nincs olyan nagy lendületben, mint egy évvel ezelőtt, amikor megkezdte a menetelést a bajnoki cím felé. Teszem hozzá, vélhetően a Leicester sem sok sikert arat majd ebben a versenyben, de azért az angol aranyérmes helye megkérdőjelezhetetlen a főtáblán. Kérdés, hogy a dán Köbenhavn mire lesz képes a legjobb 32 között, de tegyük hozzá hirtelen, hogy az északi ország csapata könnyű csoportban van.

Hamarosan megújul a BL-sorozat, aminek köszönhetően a legjobb bajnokságok csapatai előnyt élveznek majd, több lesz belőlük a csoportkörben, ami nem is baj, mert talán megszűnnek majd az ilyen nagykülönbségű mérkőzések. Félreértés ne essék, a Bajnokok Ligájában korábban is volt kiütéses mérkőzés, de az első fordulóra ez azért nem volt jellemző. 

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/30239/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Barcelona,Bayern München
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?