Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

Ahol a Nagy Testvér figyel, ott nincsenek elVARratlan szálak

Dorogi László

Az aktuális Bundesliga forduló egyik legszebb találatát vette el a videó asszisztens a Schalke játékosától, de nincs mit tenni, a szabály, az szabály.

Az európai futballvilágba beszivárgó digitális technológia folyamatos vitákat generál, a lángnyelvek az utóbbi időszakban elsősorban a videóbíró - vagy ahogyan hivatalosan nevezik videó asszisztens (VAR) - intézménye feje fölött csaptak össze.

A begyepesedett, hagyományfüggő futball-szakfejedelmek képtelenek elfogadni a technológia térnyerését ebben az ősi, tradicionális sportágban, de a technológia maga bizonyította be eddigi rövid pályafutása alatt, hogy az oly mélyről felszínre törő, igazságtalanság szülte elementáris indulatoknak pontot tesz a végére a futballpályákon. Gondolhatnánk.

A Bundesliga 24. fordulójában a Schalke svájci csatára, Breel Embolo szerzett pazar átemelős találatot, amivel 2-0-s előnybe juttatta csapatát a Hoffenheim ellen, csakhogy a videó asszisztens - aki tulajdonképpen ugyanolyan játékvezető, mint aki a gyepen rohangál az eseményeket fürkészve, csak épp a monitort pásztázza a szeme - leshelyzet miatt érvénytelenítette a gólt.

Lehet vitatkozni a les szabály értelmezésén, a támadó játék támogatásán - vagy épp nem támogatásán -, de ha egy csatár az ellenfél védelme és az ellenfél hálóőr közötti területen helyezkedik abban a pillanatban, ahogy átveszi saját csapattársa indítását, passzát, lecsúszott lövését, akkor olyan pozícióban van, amely szabálytalan előnyhöz juttatja, ezért szabadrúgással kell jutalmazni a védekező együttest.

Embolo találatánál, a visszajátszások alapján egyértelműen bebizonyosodott, hogy ez a helyzet, joggal érvénytelenítette tehát a videó asszisztens segítségét követően Benjamin Brand a gólt. Ennek "örömére" a Schalke vezetőedzője, Domenico Tedesco kezdett el hevesen reklamálni, veszekedni a sporttárssal, majd miután Embolo szerzett egy szabályos találatot is, még mutogatott is egy kicsit gúnyosan a partjelzőnek, hogy most lengesse azt a kockás zászlót.

A személyes igazságérzetemet megnyugtatja, hogy a Nagy Testvér mindent lát a futballpályákon és üdvözítőnek tartom, hogy egyre több és egyre komolyabb bajnokságban döntenek a technológia bevezetéséről. Az emberi tényezőt ugyanakkor sohasem fogják tudni kivenni ebből a szenvedéllyel átitatott, oly sokak által kedvelt, szeretett, imádott játékból, ami persze nem is baj. De uraim, a szabályokat be kell tartani. Tartanunk.

(Nyitó fotó: wa.de/DPA)

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/48731/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,VAR,videó asszisztens,videóbíró
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?