Blogolj!

Nem kell tovább bűnbakot keresnie a Real Madridnak

Dorogi László

A Bajnokok Ligája címvédője botrányos szezont fut, ebből pedig vastagon kiveszi a részét a gárda érinthetetlennek tűnő francia szerencsétlensége, Karim Benzema is.

Azért úgy tűnik, helyreállt a világ rendje és az eddig mutatott botrányos teljesítmény ellenére - nagy adag szerencsével - összességében megnyugtató előnyt szerzett a Királyi Gárda a Paris Saint-Germain elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Tekintve, hogy a bajnokság már rég elúszott és a Király-kupából is csúfosan távozott a hátsó ajtón Zidane csapata, a Bajnokok Ligája az utolsó lehetőségük, hogy egyrészt megmentsék a francia seggét, másrészt a saját becsületüket. Azt már csak csendben tennénk hozzá, hogy ezzel egyedülálló bravúrt hajanának végre a BL-érában, ahol még senki nem tudott - háro megymást követő évben diadalmaskodva - triplázni.

A presztízsen túl azért is volt lényeges a győzelem a Real számára, mert egyrészt egy sokak által az európai TOP 4 csapatba sorolt ellenfelet múltak felől, másrészt CR7 kimászhat a saját maga által ásott gőgös gödörből. Ezzel együtt is van egy olyan labdarúgója a madridiaknak, aki szentnek és érinthetetlennek tűnik, pedig katasztrofális teljesítményével csak egyel többen vannak vele a Realnál.

Karim Benzema neve mellett jelenleg kevesebb gól áll, mint a La Ligában az utolsó helyen szerénykedő Málaga befejező csatárának, Rolánnak. Sőt, a spanyol élvonalban hetvenhét (!), tehát 77 játékos eredményesebb ebben a szezonban, mint a francia válogatott, és ha ez nem lenne elég szégyen, tegyük hozzá, negyvenöten nem is csatárok.

Benzema tizenhat találkozón állt eddig Zidane rendelkezésére, amiből tizenhárom esetben kapott kezdőként lehetőséget, 1167 játékpercére két gól jut. A már citált Diego Rolán, a tökutolsó Málaga kilencese 854 percet töltött eddig a pályán, ez alatt háromszor köszönt be az ellenfeleknek.

A tények, a számok magukért beszélnek, azt viszont már csak Zidane - és talán Florentino Pérez elnök tudja - hogy miért Moratát, Callejont, Jesét vagy épp Higuaint zavarták el Madridból az utóbbi években a szerencsétlen francia örömére.

(Fotó: goal.com)

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/48732/pics/lead_800x600.jpg
Karim Benzema,Primera Division,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?