Blogolj!

David De Gea gyorsabb mint a villám

Dorogi László

Kétségtelenül a spanyol játékos a világ legjobb kapusa, aki még a Titanicot is megmentette volna a végső pusztulástól.

Fotó: standard.co.uk

Ha Xavi joggal kritizálta a Real Madrid futballját a Paris Saint-Germain elleni győzelem után, akkor különösen joggal teheti meg ugyanezt Dietmar Hammann a Manchester United Sevillában mutatott produkciójával kapcsolatban. A Liverpool korábbi BL-győztes középpályása úgy fogalmazott, Mourinho csapata szörnyű antifutballal rukkolt elő a BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, és tekintve, hogy mekkora klubról van szó, na meg hogy mennyi pénzt költött játékosokra az utóbbi években a United, nagyon kínos teljesítményt nyújtott.

Hosszú ideje csak egyetlen manchesteri játékost lehet konzisztens, klasszis teljesítménnyel "vádolni" - legalábbis Manchester vörösebbik oldalán -, és valószínűleg óriási bajban lenne José Mourinho és csapata, ha nem David De Gea óvná az ellenfelek lövéseitől a manchesteri kaput. A spanyol portás szerda este újfent bebizonyította, milyen földöntúli bravúrokat képes előhúzni cilinderéből, Luis Muriel pedig minden bizonnyal a következő néhány napban biztosan az ő arcát látja majd, amikor kel, amikor fekszik, amikor eszik, amikor iszik, mindig.

Ezek után joggal tehetjük fel a kérdést, amely inkább csak költői: David De Gea a világ legjobb kapusa? Manuel Neuer ide, vagy oda, nem nagyon taszíthatja le jelenleg senki a képzeletbeli trónról a United hálóőrét. A spanyol pazar reflexekkel rendelkezik, kifejezetten jó lábbal és ami különösen klasszissá tesz egy kapust, az a tény, hogy akkor is rendkívül fontos védéseket tesz a közösbe, amikor csak egy-két kísérlet érkezik kapujára egy papíron gyengébb ellenféllel szemben.

De Geának minden adottsága megvan ahhoz, hogy tökéletes kapus legyen: magas, gyors, mozgékony. Frank Lampard, a Chelsea ikonikus játékosa a Sevilla elleni teljesítménye után azt mondta róla, egyszerűen megbénítja az ellenfelek támadóit, mert olyan jól véd, hogy bármely csatár elbizonytalanodik vele szemben és kétszer is meggondolja, hogyan és merre lője el mellette a abdát. A Daily Mail statisztikái alapján Muriel fejesénél mindössze 0.18 másodperce volt arra, hogy reagáljon a kapuja felé tartó labdára, ami kevesebb idő, mint ahogy egy villám lecsap a földre. És hogy mit tud még?

Ha ott lett volna a Titanic katasztrófájánál, több száz ember életét menti meg, ha George R. R. Martin beleírja a Trónok harcába, akkor Ned Starkot nem fejezték volna le és még a Brexit sem következik be. Hát ennyire mindenható kapus ő.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/48955/pics/lead_800x600.jpg
külföldi foci,Manchester United,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?