Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

Az alulteljesítés bajnokai, az autógyári farkasok

Dorogi László

A Wolfsburgnál minden adott egy sikeres gárda felépítéséhez, a Bundesliga hetedik legértékesebb keretével rendelkeznek, mégis a kiesés ellen harcolnak.

Fotó: bild.de

Martin Schmidt a második wolfsburgi edző idén, aki bedobta a törölközőt. A Bundesligában rutinosnak számító Bruno Labbadia péntek este, a Mainz elleni bajnokin debütál, de egyáltalán nincs könnyű helyzetben. A klub tulajdonosa, a Volkswagen gyár mindent megad a gárdának, pénzt, paripát, fegyvert, de amikor szakmai döntésekre kerül sor, rendre rosszul választanak.

A 2008/2009-es szezonban Felix Magath irányításával a Wolfsburg története első bajnoki címet zsebelte be, majd egy erős visszaesést (8., 15., 8., 11. hely) követően, Dieter Heckinggel ismét elindultak a salátástál felé vezető úton. A 2015/2015-ös idényben ezüstérmesek lettek a Bundesligában, eljutottak az Európa-liga negyeddöntőjébe és történetük során először elhódították a Német Kupa trófeát is. Ekkor úgy tűnt, a Farkasok hosszú távon is a Bayern München első számú kihívói lehetnek, rendkívül erős játékoskeretük és a támadó felfogású futballjuk legalábbis ezt predesztinálta.

A következő idény kezdetén még meg is verték a bajorokat a Német Szuperkupában, de arra senki nem fogadott volna nagy összegben, hogy innentől kezdve meglehetősen szerény célokat teljesít majd a csapat. Egy nyolcadik pozíciót követően a következő szezon végén már csupán osztályozón sikerült kivívnia a 21 éve tartó Bundesliga tagság meghosszabbítását a gárdának, az Eintracht Braunschweig ellen.

Fotó: DFB

Andries Jonker vezetőedző kinevezése sem hozta meg az átütő sikert, a gárda ugyanúgy szenved idén is, Bruno Labbadia már a harmadik vezetőedző, aki megpróbálja gatyába rázni a Farkasokat. Pedig a játékoskeret összetétele egyáltalán nem rossz, a Bundesliga ezüstérmet szerző gárdához képest csupán 30 millió euróval taksálja alacsonyabb értékűre a Transfermarkt.

A Hecking-féle gárdát gyorsan szétkapokodták az európai sztárklubok, többek között olyan futballistákat tudhatott a keretében akkor a Wolfsburg a teljesség igénye nélkül, mint Kevin De Bruyne, André Schürrle, Ivan Perisic, Bas Dost, Vierinha, Christian Träsch, Ricardo Rodriguez, Naldo vagy épp Luiz Gustavo. Csakhogy, a tavalyi, osztályozóra kényszerülő csapat keretének értéke meghaladta a 225 millió eurót is, és bár majdnem száz millió euróval csökkent a Wolfsburg értéke az előző idényhez képest, így is bőven alulteljesítenek, keretük a Bundesliga 7. legértékesebb kerete.

A Transfermarkt adatai szerint a klub jelenlegi legmagasabb árú játékosa a Herthától elhappolt John Anthony Brooks, a középső védő értékét 14 millió euróra taksálja a portál, de Yunus Mallival, Daniel Didavival, Admir Mehmedivel, Divock Origival, Maximilian Arnolddal így sem nevezhető rossznak a keretük, legalábbis Bundesliga szinten bizonyított, jó játékosok alkotják. Miért vannak ennek ellenére egyre mélyebb és mélyebb gödörben?

Fotó: VfL Wolfsburg

Elsősorban a rossz igazolásoknak köszönhetően. Hiába vásároltak papíron jól csengő labdarúgókat, egyikük sem közelítette/közelíti meg azt a szinten, mint előző klubjában. A Manchester Cityhez távozó Kevin De Bruyne helyére az azóta már Párizsban kispadozó Julian Draxlert szerezték meg rekordösszegért, a zongoracipelő, Leverkusenbe távozó Daniel Caliguiri helyett pedig a Dortmundban szebb napokat is megélő Jakub Blaszczykowski érkezett. Jeffrey Bruma nagy reményekkel igazolt Wolfsburgba a rutinos középső védő Naldo helyére, de ő sem tudta elérni azt a szintet, amiért Wolfsburgba hozták.

Mivel a játékosok nem nyújtják az elvárt teljesítményt, a vezetőség elkezdte a vezetőedzőket is úgy cserélgetni, mint az alsógatyát. A sikerkovács Dieter Heckinget a tavalyi pocsék szezonkezdet után októberben elküldték a csapat éléről, helyét az edzőként tapasztalatlan, korábbi Werder játékos, Valérien Ismael vette át. de ő is csak februárig húzta. A kieséstől Andries Jonker mentette meg a csapatot és az ő irányításával kezdték meg az új szezont Farkasok, akit aztán a korábbi mainzi tréner, Martin Schmidt váltott.

Itt tartunk most, a Bundesliga 24. fordulója előtt, amelynek a korábbi ezüstérmes a 14. helyről vág neki, egy ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló Mainzot.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/49010/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,külföldi foci,VfL Wolfsburg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?