Blogolj!

Nagy a pofa Milánóban

Dorogi László

Mirabelli elnök már a legjobb nyolc között látja csapatát az Európa-ligában, pedig nem egy nyeretlen kiscsapattal csapnak össze.

Fotó: AC Milan

Persze, az Ágyúsok sem épp fénykorukat élik napjainkban, hosszú idő után először nem szereplhetnek idén a Bajnokok Ligája főtábláján, ám milánóban sem lehetnek büszkék az elmúlt évek teljesítményeire. A 2010/2011-es bajnoki cím megszerzését követően még sikerült egy ezüst-, és egy bronzérmet szerezniük a Serie A-ban, de zsinórban ötödik éve nem játszhattak az első számú európai kupasorozatban és jelenleg is csupán az olasz pontvadászat hatodik helyén szerénykednek, ami a brutális pénzmennyiség elköltésének fényében nem biztos, hogy megfelel a szezon előtti várakozásoknak.

A csapatok most az Európa-liga nyolcaddöntőjében fognak találkozni, a Milannál pedig végtelenül magabiztosak, ami persze nem baj, de Massimiliano Mirabelli, az AC Milan sportigazgatója a sorsolást követően olyat talált mondani, amivel biztosan felpiszkálja az angolok csőrét:

"Sajnálom az Arsenalt, biztos vagyok benne, hogy még mentek volna pár kört az európai kupában. Döntőnek is nagyszerű lett volna ez a párosítás, de boldog vagyok."

2012-ben Londonban 3-0-ra nyert az Arsenal a Rossoneri ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, akkor találkoztak utoljára a felek, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az odavágó Milánóban 4-0-s hazai sikert hozott. A párharc most is Olaszországban kezdődik, de ilyen hozzáállással már a San Siroban is nagy pofonba szaladhat bele az AC Milan.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/49021/pics/lead_800x600.jpg
Arsenal,külföldi foci,Milan,Serie A
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?