Blogolj!

A vak és süket férfi a helyszínen élte át a Barca gálaelőadását

Dorogi László

Képzeld el, hogy nem látsz, nem hallasz, csak a Camp Nou lüktetését és a reflektorok fényét érzékeled. Egyszerre hátborzongató és különleges érzés.

Fotó: Marca

A futball sokkal-sokkal több mint szimpla sport és ez hétvégén Barcelonában ismét bebizonyosodott. No, nem azért mert a gránátvörös-kékek kiütötték a Gironát 6-1-re, az ilyen győzelmek gyakran előfordulnak Valverde tanítványaival. Sokkal inkább azért, mert egy süket és vak kolumbiai férfi a helyszínen élhette át a mérkőzés minden egyes pillanatát a lelátóról és nem maradt le egyetlen passzról, vagy lövésről sem.

José Richard Gallego Usher-szindrómában szenved, ami látás- és halláskárosodást idéz elő, de az értelmi képességeket nem roncsolja. A süket és vak emberek fele szenved ettől a betegségtől, ami pokolian megnehezíti a mindennapi életüket. Gallego hatalmas Barcelona-drukker, az elmúlt hétvégén pedig nagy álma teljesült azzal, hogy a Camp Nou lelátójáról követhette végig kedvenc csapata bajnoki mérkőzését.

Ebben Cesar Daza, speciális tolmács volt segítségére, aki egy táblán, ujjai és jelnyelv segítségével közvetített Gallegonak minden egyes mozdulatot. A Barcelona futballistái feladták a leckét Dazának, lehengerlően játszottak, így minden bizonnyal nem volt egyszerű "leközvetítenie" a mérkőzést, a megható képsorok azóta már bejárták az egész világot.

A mérkőzés után Gallego találkozhatott a Barcelona kolumbiai védőjével, Yerry Minával és a Girona kolumbiai támadójával, Johan Andres Mojicával is.

"Fantasztikus volt Cesar szemén keresztül nézni a meccset a Camp Nou lelátójáról, éreztem a fényeket és az emberek melegét."

Nehéz bármit is hozzáfűzni a történethez, talán csak annyi kívánkozik ide: a labdarúgás szeretete nem ismer határokat.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/49256/pics/lead_800x600.jpg
Barcelona,külföldi foci,Primera Division
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?