Blogolj!

A klubhűség még létezik

Dorogi László

Marco Reus 2014 óta 548 napot töltött rehabilitációval. Legutóbbi sérülését követően fantasztikus formában tért vissza, pénteken pedig meghosszabbította szerződését Dortmundban.

Fotó: bvb.de

Marco Reus meghosszabbította szerződését 2023-ig a Borussia Dortmunddal. Ebben a történetben önmagában nincsen semmi különös, pedig a mai futballvilágban egyáltalán nem szokványos dolog, hogy egy játékos pályafutása nagy részét ugyanannál a csapatnál tölti, pláne akkor nem, ha európai sztárklubok csábítják évről évre.

Márpedig ez a szerződéshosszabbítás - amennyiben valóban ki is tölti ezt az időszakot - azt jelentheti, hogy Reus a Dortmundnál fejezi be profi pályafutását, ugyanis 2023-ban már 33 éves lesz. Nem vitás, ez a klubhűség alfája és omegája, de sokan most bizonyára fanyalogva elhúzzák szájukat, és talán némileg joggal jegyezhetik meg, hogy ha nem sérül meg újra és újra, akkor már biztosan nem Dortmundban futballozna.

A BVB tizenegyese eddig 196 mérkőzésen lépett pályára a sárga-feketék színeiben, ezeken 92 gólt szerzett és 61 gólpasszt osztott ki. A német válogatott támadó egyetlen trófeáját a 2017-es Német Kupa döntőben szerezte meg a Dortmunddal, de akár Aranylabdás játékos is lehetett volna belőle, ha nem törik keresztbe pályafutását mindent felülíró sérülései.

Marco Reus a Borussiánál kezdte pályafutását, ám a klub akkor nem látott benne akkora potenciált, hogy megtartsa és Kevin Großkreutz társaságában 2006-ban a Rot Weiss Ahlenhez postázta. A Borussia Mönchengladbachnál azonban elképesztő formában futballozott, az ott mutatott teljesítménye pedig arra ösztönözte 2012-ben a Dortmundot, hogy visszavásárolja korábbi játékosát. Két évvel később aztán bekerült a Nationalelf világbajnoki keretébe, ám Brazíliába már nem utazhatott el. Egy héttel a világbajnokság előtt egy Örményország elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett súlyos bokasérülést, majd szinte ugyanez megtörtént vele a 2016-os Európa-bajnokság előtt is.

2014-es sérülése óta 548 napot kellett kihagynia rehabilitáció miatt,

ám kilenc hónapig tartó kényszerpihenőjét követően újfent pazar formában tért vissza.

A Borussia színeit viselem 2012 óta. Boldog és büszke vagyok, hogy bejelenthetem, ez így lesz a továbbiakban is. Dortmund az otthonom, a BVB az én klubom. Már gyerekkoromban is arról álmodoztam, hogy a sárga-fekete szerelést viselhessem"

- nyilatkozta Reus miután aláírta új kontraktusát. Ha valakinek, neki tényleg elhihetjük, hogy nem csak üres mondatok ezek és nem fog fél év múlva a Real Madrid, vagy a Manchester City szerelésében játszani.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/49690/pics/lead_800x600.jpg
Borussia Dortmund,Bundesliga,Marco Reus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?