Blogolj!

Csődöt mondott a Speciális Egyes

Dorogi László

Hiába tanácsolnánk José Mourinhonak hogy vonuljon nyugdíjba, túl öreg, és túl makacs ahhoz, hogy megfosszon minket nézhetetlen antifutballjától.

Fotó: metro.uk.com

A Manchester United szégyen szemre kizúgott a Sevilla ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, tette mindezt úgy, hogy hazai pályán kapott ki 2-1-re a La Ligában bukdácsoló andalúzoktól. Bevallom őszintén, kissé fárasztó, hogy folyamatosan Mourinhot kell számon kérnem a manchesteriek teljesítményéért, ám nem tehetek róla, futballról alkotott elképzelései olyan távol állnak az ízlésemtől, mint Makó Jeruzsálemtől.

És még csak nem is lenne semmi gond ezzel, ha működne a minimalista, játékgyilkos taktikája - mint ahogy működött egy éve az Európa-liga győzelem során - csak hát az a gond, hogy mindemellett ahogy öregszik a Speciális Egyes, úgy lesz egyre görényebb. A Vörös Ördögöknél le tudják nyelni ezt a békát, sőt még azt is, hogy saját vezetőedzőjük alázza porig őket azzal, hogy lenyilatkozza a tulajdon szájával, nem újdonság a Manchester Unitednek, hogy kiesik a BL-ből - persze most már neki sem.

A Unitednél valami nagyon félrement Sir Alex nyugdíjazása óta, mert azzal, hogy euró százmilliókat költenek jó nevű játékosokra, majd tapsikolva asszisztálnak ahhoz, hogy egy nagy büdös semmit csináljanak a futballpályán hétről-hétre, mindezt egy olyan edző vezetésével, aki már évekkel ezelőtt kiégett és besavanyodott, annak sok értelme nincsen.

Persze, a United ott áll a Premier League tabella második helyén, az utóbbi hetekben legyőzte a Liverpoolt és a Chelseat is, de hosszú távon nem lesz elég félévente egyszer kapura lőni, és várni a csodát, hogy abból gól is szülessen, ne adj Isten, győzelem. Az MU a Sevilla elleni párharcban négyszer lőtt kapura 180 perc alatt, szándékosan totyogta el a spanyolországi mérkőzést, de semmit sem tudott kezdeni hazai pályán a lelkesen futballozó andalúzokkal.

Mourinho csak lesöpörte a válláról a BL-kiesést, mondván szombaton már bajnokija van csapatának, de ezt talán nem kellene ennyivel elintézni. Persze José már túl öreg és túl makacs ahhoz, hogy magába szálljon és megváltozzon, így hát az alkalmazói kezében a sorsa és egyúttal a miénk is. Mert amíg a Speciális Egyes nem lesz végleg munkanélküli, gyönyörködhetünk ebben a nézhetetlen antifociban, amit egyébként Rósa Dénesekkel, Thomas Gravesenekkel, vagy Joey Bartonokkal is végre lehet hajtani, nem kell hozzá Paul Pogbáknak, vagy Alexis Sánchezeknek tönkre vágni a karrierjét.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/49844/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,José Mourinho,Manchester United
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?