Blogolj!

Cristiano Ronaldo, az utánozhatatlan varázsló

Doug Glatt

Azt eddig is tudtuk, hogy a portugál egy zseni, de az ötszörös Aranylabdás újra és újra elő tud húzni valami lélegzetelállító dolgot kifogyhatatlan tarsolyából.

Ha valakit, hát engem nagyon nehéz lenyűgözni. Különösen egy olyan sportágban, amelynek csínját-bínját szinte születésem pillanata óta szívom magamba, s távol álljon tőlem, hogy vénnek és sokat látottnak tituláljam magam, de sok mindent láttam már a futballpályákon (inkább a képernyők előtt). Cristiano Ronaldo sem a szívem csücske, bár akarva akaratlanul el kell ismernem a zsenijét, na meg azt is, hogy mérhetetlen veszteség lesz a világ labdarúgása számára, ha majd Messivel karöltve visszavonulnak.

A pali meg olyan gólt ragasztott kedden a világ valaha élt egyik legjobb kapusának hálójába, hogy még a lélegzet is bennszakadt. A Juventus szurkolói állva tapsolták meg, ahogy Ronaldo éppen porrázúzza továbbjutásról szőtt álmaikat. Persze mindenki tudja, hogy minekt szólt a taps. (Zárójelben gyorsan idekívánkozik, hogy ha nincs Chiellini idióta szerencsétlenkedése, maga a gólhelyzet sem alakul ki és akkor most nincs miről beszélnünk.) De hát nézzék meg ezt. Gyönyörű. Zseniális. Tanári. Ösztönös.

Aztán az még magasabb szintre emeli a varázslatot, ahogy a korábbi futballistazseni - ma meg már edőzsenipalánta, mondjuk - lereagálja az ollózást.

Azt már csak úgy apró betűsen, utóiratként tegyük hozzá, hogy Ronaldo harmadik perces találata pályafutása eddigi leggyorsabb BL-gólja volt, az előző rekordját is a Zebrák ellen tartotta - hogy örülhetnek Torinóban hogy ma is az ő arcával van tele minden.

CR az első futballista, aki egy idényen belül első kilenc BL-mérkőzésének mindegyikén kapuba talált, s mivel a tavalyi finálén is elszomorította a torinói durkkerhadat, elmondhatja magáról, hogy zsinórban tíz Bajnokok Ligája meccsen is gólt szerzett. Jelentkezzen aki szintén el tudja ezt mondani magáról. Persze, nincs senki.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/50742/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Cristiano Ronaldo,Juventus,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?