Blogolj!

Florentino Pérez bábmesterként rángatta a portugál sztárt

Dorogi László

Barcelona szurkolók milliói gyűlölték meg Luis Figot, miután 2000 nyarán az ősi rivális Real Madridhoz igazolt. Volt olyan, aki egy disznófejet is hozzávágott egy El Calssicón. A portugál klasszisnak viszont nem sok választása volt.

Fotó: Daily Mirror

Florentino Pérez 1995 februárjában elbukta a Real Madrid elnökválasztását Ramón Mendozával szemben, így öt évvel később igazán nagyot szeretett volna robbantani, hogy kezei közé kapja a világ egyik legpatinásabb klubjának gyeplőjét. A királyi gárda Vicente del Bosque vezetésével a csalódást keltő ötödik helyen fejezte be az 1999/2000-es spanyol bajnokságot, ellenben a Bajnokok Ligájában vigasztalódtak és egy bajnoki rivális elleni fináléban 3-0-ra verték a Valenciát.

Az új irány már Pérez hatalomra lépése előtt körvonalazódni látszott, hiszen 1999 nyarán megszerezte a klub Steve McManamant és Nicolas Anelkát az angol élvonalból, miközben Míchel Salgado és Iván Helguera is csatlakozott a Raúl, Casillas, Morientes, Guti alkotta fiatal maghoz. Csakhoz Péreznek második elnöki választásán sem lett volna túlságosan sok esélye a győzelemre - és egy galaktikus gárda kiépítésére - ha nem húz egy nagyon merészet.

Pérez Jolly Jokere az a Luis Figo volt, aki akkor a világ egyik legnagyobb sztárjának számított, de hogy, hogy nem, éppen az ősi rivális Barcelonánál futballozott. Figonak felkeltette érdeklődését a Real Madrid közeledése, ám ahogy közeledett az ominózus elnökválasztás, egyre inkább elbizonytalanodott. A játékos ki is fejezte félelmeit képviselőjének, José Veigának, sőt meg is gondolta magát: inkább maradt volna Barcelonában.

Figo azonban hatalmasat hibázott, mert már korábban aláírt egy előszerződést a Real Madriddal, amelyben szerepelt egy olyan kitétel, miszerint 35 millió eurót kell fizetnie a királyi gárdának, amennyiben nem igazol oda. Ezután már nem volt más választása a portugál középpályásnak, vagy kifizeti ezt az összeget, vagy csatlakozik a madridiakhoz.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/50857/pics/lead_800x600.jpg
Barcelona,Primera Division,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?