Blogolj!

Lehet-e felhőtlen a Manchester City öröme?

Dorogi László

Fotó: FourFourTwo

Ha nagy szavakat akarunk használni, bátran kijelenthetjük: ebben az évezredben csak a Manchester United tudott hasonló teljesítményt letenni az asztalra, mint a városi rivális City. A Vörös Ördögök a 2000/2001-es idényben öt fordulóval a Premier League befejezése előtt könyvelhették el hivatalosan is a bajnoki címet, éppen úgy, ahogy azt a világoskékek tették a mögöttünk hagyott hétvégén - ehhez hogy, hogy nem, pont a Manchester United West Bromwich elleni veresége kellett.

Szóval sem előtte, sem azóta nem sikerült a Premier League-érában senkinek ilyen korán bajnoki címet szereznie, s nem csak ezt az egy rekordot állította fel/döntötte meg Pep Guardiola együttese. A bajnoki rajt után egészen december 27-ig zsinórban 18 mérkőzést nyert meg a Manchester City, nagy menetelésüket egy emlékezetes mérkőzésen szakította meg a a Liverpool egy 4-3-as győzelemmel.

A világoskékek ezen túl megdönthetik a Chelsea által a 2004/2005-ös idényben felállított 95 pontos Premier League-rekordot, ehhez a megszerezhető tizenötből kilenc egységet kellene begyűjteniük az utolsó hetekben. A londoni kékek egy másik csúcsát is veszélyezteti a Guardiola-legénység, hiszen jelenleg 28 sikernél járnak és a címvédő tavaly 30 győzelemmel fejezte be a pontvadászatot.

Csakhogy a bajnoki menetelés közepette a triplázni vágyó City előbb az FA-kupától, majd a Bajnokok Ligája küzdelmeitől búcsúzott és azt is hozzátehetjük, hogy csúfos körülmények közepette. A hazai kupasorozatból a harmadosztályú(!) Wigan - amely kétségtelenül a City-drukkerek legnagyobb rémálma a 2013-as FA-kupa finálé óta - ejtette ki őket, míg az első számú európai kupában a Liverpool parancsolt megálljt nekik, kettős vereséget mérve rájuk. Tény, hogy a végső győzelemre is esélyes Manchester City a lehető legrosszabb "match up-ot" kapta meg a Vörösök személyében, de a maximális kiteljesedésre így legalább egy évet ismét várnia kell a világoskékek drukkereinek.

A PL-trófea jogossága ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlenül az arra érdemesek kezében jár majd körbe-körbe a díjátadó után, hiszen angol földön, angol bajnoki versenysorozatban nem futballozott jobb csapat a 2017/2018-as kiírásban a Manchester Citynél. Az ünneplés vélhetően mámoros is - és megérdemelt - lesz, az öröm maga mégsem lehet felhőtlen Manchester világoskék felén. A hőn áhított triplázásból ugyanis végeredményben csak egy szépen feldíszítgetett puritán szimplázás valósult meg.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/51327/pics/lead_800x600.jpg
Manchester City,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?