Blogolj!

Dr. Vakfolt újra rendelt

Dorogi László

Emlékeznek még Szergej Gennagyjevics Karaszjov sípmesterre? Nem? Tudják, ő az aki a 2016-os Európa-bajnokságon a Magyarország-Izland találkozót vezette. Vezette? Sípolgatta, fújogatta, vezetgette.

Az univerzum legnagyobb kérdéseinek egyike, hogy miért választja a játékvezetői hivatást olyasvalaki, aki csak néz, de nem lát. Mert ugye egy játékvezető sporttársnak elengedhetetlen képessége kell hogy legyen az éleslátás. Persze, előfordulhat, hogy bizonyos esetekben átszalad a rostán egy-két selejtes látású delikvens, de a rendszer általában kiszűri és kilöki magából a kóklereket és kerékkötőket. Kivéve Szergej Gennagyjevics Karaszjovot. A világ legérthetetlenebb jelensége, hogy ez az ember még mindig sípmesterként tevékenykedhet, sőt, olyan sorsdöntő és kulcsfontosságú találkozókat bíznak rá, mint az Európa-liga elődöntőjének visszavágója.

A magyar szurkolók mellett most már egészen biztosan az RB Salzburg szimpatizánsai is egy életre megjegyzik a kedves kopasz orosz úriember nevét. Dr. Vakfolt most az Európa-liga idei meglepetés csapatát fosztotta meg a döntőbe lépés lehetőségétől, pedig egészen közel álltak ahhoz, hogy csatlakozzanak az Atlético Madridhoz és megváltsák repjegyüket Lyonba. Az odavágón 2-0-s vereséget szenvedtek az osztrákok az Olympique Marseille otthonában - ott ahol mi is játszottunk Izland ellen -, ám a csütörtök esti mérkőzésen ugyanilyen arányban nyerték a rendes játékidőt Salzburgban, így hát következhetett a ráadás. Lélekben már mindkét gárda a tizenegyespárbajra készült, amikor a 116. percben szögletet végezhetett el a francia gárda. Egy olyan szögletet, aminek lényegében nem kellett volna bekövetkeznie. Mert ugye a sarokrúgáshoz az szükséges, hogy a védekező csapat egyik játékosát érintve utoljára hagyja el az alapvonalon a labda a játékteret. Karaszjov elvtárs fejben gyorsan bekapcsolta a FIFA-t, átigazolta a Salzburghoz Ocampost, majd megítélte a szögletet, a sorsszerűség pedig lecsapott ott, ahol nem kellett volna, Rolando betalált a szöglet után, a gól pedig fináléba lőtte a Marseille-t.

A doktor úr itt éppen a salzburgi vendégszeretetben fürdőzik. (Fotó: Yahoo Sports)

Szemmel láthatóan mély válságba süllyedt az európai játékvezetés az elmúlt időszakban, ennek erős lenyomata, hogy Karaszjovok és Cakirok vezethetnek európai kupa-elődöntőket. S ehhez szorosan kapcsolódva gyorsan meg kell azt is jegyeznünk, hiába támadják sokan, sok helyen a múltban ragadt és hagyományokhoz ragaszkodó vezetőedzők, klubtulajdonosok és különféle szakvezetők a videóbíró intézményét, egyértelműen szüksége van rá a modern labdarúgásnak, amely annyira felgyorsult, hogy már nehéz lekövetni szemmel, vagy éppen csak nincsenek rá megfelelő emberei az UEFA-nak. Ha csak a Bajnokok Ligája elmúlt egy hónapnyi történelmére tekintünk vissza, hemzseg a játékvezetői baklövésektől, kérdezzük csak meg a Juventus, a Bayern München, vagy a Manchester City játékosainak, szurkolóinak véleményét.

Karaszjovnak szerencsére a mi Európa-bajnokságunkat összességében nem sikerült tönkre tennie Franciaországban, most viszont egy álomtól fosztotta meg a Salzburgot. Dr. Vakfolt receptre írta fel az osztrákoknak a kanalas Aspirint, akik illemtudóan le is nyelték azt.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/52101/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Európa Liga,játékvezetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?