Blogolj!

Nagy fába vágja fejszéjét a Liverpool legendája

Dorogi László

Steven Gerrard négyéves szerződést kötött a skót élvonalban szereplő Glasgow Rangers-szel és pályafutása során először lesz felnőtt csapat vezetőedzője.

Fotó: The Guardian

A skót Glasgow Rangers péntek délután jelentette be, hogy Steven Gerard, a Liverpool élő legendája lesz a gárda új vezetőedzője június 1-től. A korábbi angol válogatott középpályásnak a Rangers lesz az első felnőtt csapata vezetőedzőként, eddig csupán a liverpooli utánpótlásban tevékenykedett. A Rangers azok után menesztette vezetőedzőjét, Graeme Murty-t, hogy a csapat kétszer is súlyos vereséget szenvedett az ősi rivális Celtictől, előbb a skót FA-kupa elődöntőjében kaptak ki 4-0-ra, majd a bajnokságban 5-0-ra nyert a zöld-fehér alakulat, bebiztosítva ezzel bajnoki címét.

Amikor megkeresett a klub, hogy tárgyaljunk a vezetőedzői pozícióról, eldobtam az agyam. Kaptam már korábban más ajánlatokat különböző csapatoktól, de egyszer sem éreztem azt, hogy pillangók röpködnének a gyomromban. Nagyon különleges érzés ez és tudom azt is, hogy a Rangers irányítása is különleges lesz számomra. Hatalmas lehetőséget kaptam arra, hogy bebizonyítsam, jó edző vagyok. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen patinás klubot fogok irányítani, de már alig várom, hogy elkezdhessem a munkát"

- nyilatkozta Steven Gerrard kinevezését követően. Nem lesz könnyű dolga, hiszen az elvárások elég nagyok a csapatnál, de a korábbi játékos emiatt nem aggódik.

Nem hiszem, hogy az elvárások miatt nyomás lenne rajtam, játékos pályafutásom alatt már többször tapasztaltam ilyet, amióta csak kiléptem az iskolából nyomás alatt élek és futballozom, hozzászoktam már. Amióta viszont befejeztem a játékot nagyon hiányzik az, hogy hétről hétre a győzelemért és a három pontért küzdjek a csapatommal, ezért azt mondhatom, hogy a nyomás összességében nem is rossz dolog, mert jó teljesítményre sarkallja az embert. Ha nem dolgozol nyomás alatt, az azt jelenti, hogy nem vagy jó helyen. Egyetlen céllal érkeztem a klubhoz: szeretnék szembenézni a kihívással és magasabb szintre emelni a Rangerst. Ha nem lennék biztos magamban, nem ülhetnék ennek a csapatnak a menedzseri székébe. Nyerni akarok, mert ez az egy dolog, amit igazán szeretek csinálni, ez mozgatott engem egész életemben"

- tette hozzá a liverpooli legenda.

A Rangers három fordulóval a skót pontvadászat befejezése előtt a felsőházi rájátszás harmadik helyén áll, ami Európa-liga selejtezőt érne, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a szintén 65 pontos Hiberniant. A glasgow-i klub határozott célja a következő szezonra, hogy közelebb kerüljön az ősi rivális Celtichez, esetleg meg is előzze, ez lesz Gerrard elsődleges feladata, akinek korábbi csapattársa, Gary McAllister lesz a segítője. Óriási kihívás előtt áll tehát a Liverpool korábbi legendája, aki még mindig csak 37 éves, így fényes edzői karrier áll előtte, ehhez pedig tökéletes ugródeszka lehet egy sikeres Rangersnél töltött időszak. Egy biztos, a lelkesedést, a küzdőszellemet el fogja hozni Glasgow kék felére.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/52227/pics/lead_800x600.jpg
Glasgow Rangers,Premier League,Skót Premier League,Steven Gerrard
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?