Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

Kicenzúrázták a német sporinőt az irániak

Dorogi László

Azt mondják, a futball lerombolja a különböző diszkriminációs falakat és eltörli a vallások közötti különbségeket. Nos, úgy látszik a FIFA elfogadásra buzdító politikája Iránba még nem érkezett meg.

Fotó: dw.com

Kőkemény dolga lehetett szombat délután az iráni sporttelevízió cenzúrával foglalkozó szakosztályának. A galibát egy bizonyos Bibiana Steinhaus okozta, aki a Köln-Bayern München egyébként tét nélküli Bundesliga mérkőzés sípmestereként tevékenykedett. Nyílt zárójelben jegyezzük meg, hogy a német élvonalban egy fordulóval a bajnokság előtt javában dúl a küzdelem az európai kupaindulást érő pozíciókért és a kiesés ellen is ádáz csatát folytatnak többen, de ahogy az iráni kollégáknak, úgy a magyar Eurosport 2 csatornának is sikerült képernyőre tűznie a legérdektelenebb, legsemmihasznúbb, leginkább tét nélküli mérkőzést a játéknapról.

Bár itthon csak a műsorszerkesztők anyukája kaphatott ajándékba anyák napjára csuklást, az iráni tévések alaposan kiszúrtak magukkal ezzel a választással, hiszen az arab ország iszlám törvényei olyan szigorúak, hogy bizonyos esetekben még az élő televíziós közvetítéseiket is cenzúrázniuk, manipulálniuk kell. Például, amikor egy nő jelenik meg a képernyőn, jelen esetben Bibiana Steinhaus sporttárs kisasszony. Ebből a megfontolásból amikor a nemzetközi közvetítésben Steinhaus kisasszony került a kamerák célkeresztjébe, az iráni kollégáknak képet kellett váltaniuk és valami mást kellett mutatniuk a szőke amazon helyett. Valami nőmenteset.

Iránban egyébként olyan kegyes a konzervatív muszlim szemléletű vallási alapú országvezetés, hogy a nők alapvetően ki vannak tiltva a futballmérkőzésekről, de azért akadnak olyan futball-romantikus hölgyek, akiket nem állíthat meg a törvény vaskeze: levágott hajjal, hamis szakállal, férfinak álcázva magukat belopóznak a mérkőzésekre. Most már csak azt nézném meg, ahogy egy női labdarúgó-mérkőzésen izzad az iráni televíziós rendező a székében, miközben ész nélkül váltogatja a kameraállásokat. Vagy lehet, hogy akkor csak a lábakat nézhetnénk? Nem szeretném megtudni.

Címkék: Bundesliga
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/52375/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?