Blogolj!

Lőw Zsolt: Leipzig, PSG, vagy Salzburg – rosszul nem dönthet

Kecskés István

Hihetetlen lehetőséghez jutott Lőw Zsolt, az RB Leipzig másodedzőja. Nagy döntés előtt áll, de nem hibázhat.

Először is bevallom: elfogult vagyok Lőw Zsolttal. Nem, nemcsak azért, mert nagyon rendes ember, hanem azért is, mert elképesztő munka van minden sikerben, amit elért. Sokan azt mondják, hogy annak idején nem tartozott a korosztálya legtehetségesebb játékosai közé. Mégis van 25 válogatott meccse, 98 alkalommal szerepelt az Újpestben NB I-es meccsen, a német élvonalban pedig a Cottbus, a Hoffenheim és a Mainz futballistájaként összeszorgoskodott 168 találkozót. 

Irgalmatlan munka van ebben a karrierben. Egy legenda szerint Eduard Geyer, a Cottbus keménykező, NDK iskolán felnőtt vezetőedzője azt mondta neki, hogy ő biztosan nem magyar, hanem német, mert olyan szorgalmas. 

Abban is, hogy előbb az osztrák Liefering, majd Salzburg másodedzője lett, maja az RB Leipzignél is megkapta ezt a feladatot. 

És most itt a válaszút. 

Thomas Tuchel lett a francia PSG szakvezetője. A szakember korábban a Mainznál volt Lőw Zsolt edzője is, onnan ismeri a magyart. Nyilván követte egykori futballistája pályafutását és őt akarja segítőnek maga mellé Párizsban. Elképesztő lehetőség: Neymar, Cavani, Mbappé és a többiek edzőjének lenni. 

De ez a legkevesebb. Német sajtóhírek szerint Lőw Zsolt akár vezetőedző is lehet Lipcsében, vagy az osztrák Salzburgnál. 

Olyan szintre szorgoskodta fel magát a magyar szakember, hogy rossz döntést nem is tud hozni. Csak jót, vagy még jobbat. Ha a PSG mellett dönt, akkor bekerül a világelitbe, ahonnan sikerek esetén nem nagyon esik már ki. Amennyiben valóban megkapja a Lipcsét, akkor a világ egyik legjobb bajnokságában kap kispadot. Ha a Salzburg jön, akkor tudatosan építi a karrierjét és biztosan nagy edző lesz belőle. 

Viszont egy dologra nagyon kellene figyelnie a döntés meghozatalakor Lőw Zsoltnak. Egyszer magyar szövetségi kapitánynak is lennie kell. Ezt ő sem úszhatja meg. Hogy Párizsból, Lipcséből, vagy Salzburgból jön haza, az nekünk majdnem mindegy.

Csak egyszer majd jöjjön. 

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/52634/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?