Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

Óriási Balhé Liszabonban, a Sporting összes játékosa távozhat

Dorogi László

Ötven álarcos ultra támadta meg a portugál élvonalban szereplő Sporting CP játékosait edzés közben. Többen megsérültek, a hírek szerint minden labdarúgó el akarja hagyni a klubot.

Fotó: Sport Wittnes

Nem gyakran hallani ehhez fogható botrányos történetet a labdarúgás világából, s ha mégis, általában Dél-Amerikába, Afrikába, vagy a Közel-Keletre vezetnek a szálak. Azt viszont aligha gondolhatná bárki is, hogy egy ilyen sztori az európai futball, de legalábbis a portugál labdarúgás egyik ékkövének számító Sporting Liszabonnal esik meg.

Ahhoz, hogy megértsük - már ha egyáltalán meg lehet érteni - a Liszabonban lezajlott keddi eseményeket, egy hónapot kell visszamennünk az időben. A Sporting az Európa-liga nyolcaddöntőjében nem kis balszerencséjére az Atlético Madriddal találta szembe magát, s szenvedett 2-0-s vereséget a spanyol fővárosban, ami után a klub elnöke, Bruno de Carvalho meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg játékosaival szemben. Elsősorban a csapat sztárjaiba, többek között Fabio Coentraoba, Gelson Martinsba, Fredy Monteroba és Bas Dostba szállt bele, mondván nem teszik kellőképpen oda magukat a mérkőzéseken.

Egy klubelnök talán megengedhet magának bizonyos szintű kritikát alkalmazottaival szemben, azonban a dolgok kissé elfajultak. A futballisták annyira zokon vették az éles szavakat, hogy a csapat kapusa, Rui Patricio közösségi oldalán közleményt adott ki csapattársai nevében, amelyben azt hangsúlyozták, az elnök jogtalanul támadta őket rossz hozzáállásuk miatt.

Carvalho úrnak sem kell több, reakcióképpen a csapat teljes keretét felfüggesztette, s a következő bajnoki mérkőzést gyakorlatilag az ifi csapatával vívta meg a Pacos Ferreira ellen a gárda. Az Atlético Madrid elleni hazai visszavágót ugyan sikerült megnyerniük 1-0-ra, de a továbbjutás nem jött össze, ahogy a feszültség sem csillapodott a klub háza táján.

A gyújtószikra, amely végül lángra lobbantotta a klub ultráit, a portugál élvonal utolsó fordulójában pattant ki. A Sporting a Maritímo vendégeként szenvedett 2-1-es vereséget, úgy, hogy a kis csapat a találkozó ráadásában, Rui Patricio kapus kapitális hibájának köszönhetően zsebelte be a három pontot. Ezzel a zöld-fehérek elveszítették második, Bajnokok Ligája indulást érő pozíciójukat, ám ami ennél is fájóbb, hogy az ősi rivális Benfica előzte meg őket.

Ezt követően szabadultak el az indulatok, kedden 50 maszkos, feldühödött szurkoló "látogatta" meg a játékosokat edzésük után. Az ultrák betörtek az öltözőbe, ahol rátámadtak az ott tartózkodó labdarúgókra, de a klub épületében is jelentős károkat okoztak. A portugál Bola beszámolója szerint több játékos is súlyos sérülést szenvedett, a csapat holland támadója, Bas Dost akkora ütést kapott a fejére, hogy felrepedt a bőr a homlokán.

A támadást portugál sajtóhírek szerint nem csak a klub körül kialakult feszültség és a csapat "rossz" teljesítménye miatt indították a dühös szurkolók, hanem azért is, mert több labdarúgó jelezte korábban, nem szeretne a Sportingnál futballozni a jövőben. Ezek után alig lepődhetnénk meg azon, ha senki nem maradna a klub kötelékében...

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/52662/pics/lead_800x600.jpg
balhé,Portugália,Sporting CP
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?