Blogolj!

Ki veszi át Zinedine Zidane helyét? – szavazás

Kecskés István

Hirtelen jött a váltás a Real Madridnál: Zinedine Zidane három BL-győzelem után lemondott. Kérdés, ki jön utána?

A francia szakember döntésére senki sem számított, még a játékosok, de talán a közvetlen kollégái sem tudtak róla. Zidane két és fél év alatt kilenc trófeát nyert a Madriddal, ezzel pedig a második legsikeresebb vezetőedző lett a patinás klub történetében. Magasra tette a mércét az utódjának, nem is tudni, hogy ki vállalja el utána a feladatot. 

A pótlására kétféle megoldási forgatókönyv létezik. Egy elismert szakember érkezhet a Realhoz, vagy egy eddig még sehol sem dolgozó, de a klubhoz ezer szállal kötődő edző. Sokak szerint előbbi kategóriából az egyik legesélyesebb az ugyancsak francia Arséne Wenger, aki most hagyta abba a munkát az angol Arsenalnál. Korábban beszélt arról, hogy már ötször kereste őt a spanyol sztárklub, de mindig nemet mondott. Mellette szól, hogy szabad, vagyis nem kell kivásárolni és 68 évesen már megelégszik azzal, hogy 2-3 évet dolgozhat egy klubnál. 

Ugyancsak kereste már a Real az argentin Mauricio Pochettinót. Vele van egy komoly baj: nem rég hosszabbította meg a szerződését a Tottenham-nél, vagyis igencsak sokba kerülhet a kinevezése. Viszont mellette szól, hogy utálja a Barcelonát, ráadásul bizonyított is korábban, amikor a BL-ben csapatával legyőzte a Realt.

Célkeresztben van még állítólag a német szövetségi kapitány Joachim Löw is. Ő viszont 14 éve nem dolgozott klubcsapatnál, ráadásul a DFB-vel hosszú szerződése van. Az nem kérdés, hogy érti a világsztárok nyelvét – már amennyiben németek. 

Nem tűnik elvetélt ötletnek Guti kinevezése sem. Neki nincs tapasztalata felnőtt csapat vezetőedzőjeként, viszont van 542 meccse a Realban, nyert három BL-t és jelenleg az U19-es együttest készíti fel. Ráadásul a karrierépítése hasonlítana Zidane modelljére, hiszen ő is az utánpótlásból lépett előre és ért el elképesztő sikereket. Santiago Solari a második csapat edzője Madridban, akár ő is feljebb kerülhet egy szinttel. 

Aztán ott van még az olasz vonal. Massimo Allegri sorozatban nyeri a bajnokságokat a Juventussal, de nem biztos, hogy maradni akar Torinóban, legalábbis erre enged következtetni az a nyilatkozata, amely szerint addig marad a városban, ameddig a klubnál ragaszkodnak ehhez. Vagyis ő talán már mozdulna. Aztán ott van még Antonio Conte, aki elvágyódik a Chelsea-től, bár azt mondják, hogy honvágya van, márpedig egy spanyol szerződéssel nem sokkal kerülne közelebb a hazájához. 

A Real bármelyik világsztár edzőt meg tudja szerezni – ez nem kérdés –, ellenben nem tudni, hogy melyikük meri majd elvállalni azt a klubot, amellyel minimum BL-t kell nyerni és a spanyol bajnoki trófeát is szeretnék már visszaszerezni. 

Ki lesz a Real Madrid vezetőedzője?

Szavazok
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/53472/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?