Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

A sértődött Yaya Touré előhúzta a faji kártyát és rácsapta Guardiolára

Dorogi László

Az elefántcsontparti labdarúgó egy szaftos, szájhabzós fröcsögéssel intett búcsút nyolc év után a Manchester City-nek, a France Footballnak adott interjújában sértődötten rugdosta meg korábbi mesterét.

Fotó: Squawka Football

Yaya Touréban valószínűleg régóta dolgozott a kisebbségi komplexus és a mellőzöttség keltette feszültség kettős érzése. Az elefántcsontparti válogatott középpályásnak júniusban jár le a szerződése a regnáló angol bajnoknál, ám nagyon fontosnak érezte, hogy még egyszer, utoljára, jó alaposan belelépjen korábbi kenyéradója és főnöke, Pep Guardiola gyomrába a száján keresztül.

Mielőtt Touré mondandóját tolmácsolnánk, le kell szögeznünk, a rasszizmus mindennemű formája mélységesen elítélendő és felháborító, de éppen ilyen gusztustalan húzás előrántani a faji kártyát a pakliból, amikor oda szeretnénk valakinek csapni a vélt igazságtalanságok hadáért, de más fegyver nem akad a kezünk ügyébe.

Szóval Touré fogta magát és kisírta szemeit a France Footballnak, hiszen a rasszizmus mindig is érzékeny téma a futball világában, ezzel majd jól móresre tanítja a katalánt és felhívja a jelenkori futball egy korszakos zsenijének legjellemtelenebb jellemvonására a közvélemény figyelmét. Touré minden sorozatot figyelembe véve 17 mérkőzésen kapott szerepet a mögöttünk hagyott szezonban, ezeken a találkozókon pedig csupán 883 perc játéklehetőséghez jutott. A középpályás szerint azért, mert Guardiola egy mocskos rasszista paraszt.

"Mindig azt mondja, nincs gondja a feketékkel. Túl intelligens ahhoz, hogy lebukjon a nyilvánosság előtt, de amikor rájövök, hogy bárhol is dolgozik, ott problémái akadnak az afrikaiakkal, akkor felteszem magamnak a kérdést, vajon véletlen-e. Guardiola ezt persze sosem ismerné el. Aznap, amikor majd öt afrikaival áll fel a kezdőjében, esküszöm, küldök neki egy tortát"

- így Touré, majd folytatta:

"Azt hiszem, egy olyan emberrel dolgoztam, aki bosszút akart rajtam állni. Fogalmam sincs, hogy miért, de rendre az volt a benyomásom, mintha féltékeny lenne rám, úgy tekint rám, mintha riválisa lennék. Mindig is furcsán néztünk egymásra. Ha a közelemben volt, figyelt, méregetett, ám sosem beszélt velem, pedig tudja, hogy beszélek angolul, spanyolul és katalánul is. Szerintem ezek elegendőek ahhoz, hogy kommunikáljon velem, de látszólag mégsem... Minden alkalommal, amikor elment mellettem vagy a közelemben volt, zavartnak tűnt, mintha látta volna, hogy én tökéletesen átlátok rajta és kiismerem."

A vádakra sem Guardiola, sem a Manchester City nem reagált, illetve a klub csak csalódottságának adott hangot a France Football megkeresésére játékosának viselkedése kapcsán egy néhány betűs közleményben, mindenesetre Touré valószínűleg a katalán talpát nyalva intene könnyes búcsút a City-nek, ha több játéklehetőséget kapott volna. Most meg csak egy másoló álzseni, egy rasszista kókler, aki csak Johan Cruijff taktikáját másolva ér el sikereket. Lehet benne igazság, de Tourénak is be kell látnia: 35 évesen nem lesz valaki alapember a brutálisan felgyorsult Premier League élmezőnyében, pláne nem egy bajnoki címre aspiráns csapatnál. Nem azért mert fekete, hanem mert fizikailag már nem felel meg a kritériumoknak.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/53652/pics/lead_800x600.jpg
külföldi foci,Manchester City,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?