Blogolj!

Kifogáspestis

Ragnar Volarus

Alig vártuk a labdarúgó-világbajnokság kezdetét – persze vannak kivételek – de öt nap után nem azt kaptuk amit vártunk. Kicsit olyan mint felnőttként a karácsony. Gyerekként az volt az év csúcspontja, de miután felcseperedtünk, már hiába várjuk ugyanazt a pezsgést.

Fotó: Marca

Egy kicsit így vagyok most az oroszországi vb-vel. Az egy dolog, hogy túl sok jó meccset eddig nem láttunk, pedig lassan vége az első csoportkörnek. Erre valahogy az elmúlt világversenyeket nézve számíthattunk. Aztán itt a videóbíró, amit még nekünk, szurkolóknak is szoknunk kell.

De az viszont felbosszant, hogy az edzők és a játékosok hülyének néznek minket. Jönnek a meccs utáni nyilatkozatok amiknél kinyílik a bicska az ember zsebében. A brazilok miután csak döntetlent játszottak Svájccal – ahol amúgy éppen használhatták volna a videóbírót a hellének góljánál, de ez egy másik történet – jött a szövetségi kapitány és nem átallot ilyet mondani.

"Volt néhány tiszta helyzetünk, de a befejezéseknél nem összpontosítottunk megfelelően, ami abból eredt, hogy a vb első mérkőzésén túl idegesek voltak a játékosok"

Ha mindezt a vb-újonc panamai válogatott edzője mondja, még el is fogadom. De könyörgöm, ebben a brazil csapatban csak és kizárólag olyan játékosok szerepelnek, akik nap mint nap győzelmi kényszerben játszanak a klubcsapatukban és a válogatottban is. Évek óta. Mert ha jól néztem, ők nem avattak újoncot.

Persze a csúcs Gerard Pique, aki minden egyes megszólalásával bebizonyítja, hogy egy műveltségi vetélkedőn már tízből tízszer kiesne a bemutatkozásnál. Most éppen Cristiano Ronaldonak próbált beszólni – aki ugye mesterhármast szerzett ellenük -, de ha jobban belegondolunk tökön rúgta saját magát.

„Több lehetőségünk volt. Ők három lövésből szereztek három gólt.”

Igen, így történt. Annak a spanyol védelemnek aminek te is a tagja voltál. Gratulálok, pazar teljesítmény! Ezek szerint a pályán is olyan jól teljesítettél, mint a mikrofon előtt.

És ezek csak kiragadott példák. Tényleg nincs egy tökös szövetségi kapitány, aki ilyen kiábrándító teljesítmény után kiáll és elmondja:

„Hibáztam. Ma gyengén játszottunk, nem tudtam motiválni a csapatomat. Vállalom a felelősséget.”

Esetleg egy olyan játékos, aki gratulál az ellenfélnek? Elismeri, hogy a világ legjobb játékosa ellen tehetetlenek voltak?

Ugyan kérem. Marad a kifogás, meg a nyafogás. A pestis sok áldozatot szedett a történelem folyamán, de azért sikerült megfékezni. A kifogáspestis nehezebb eset.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/54365/pics/lead_800x600.jpg
topligák,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?