Blogolj!

Nincs szüksége többé a Real Madridnak aranytojást tojó tyúkjára

Dorogi László

Tavaly ilyenkor még egymilliárd eurót kellett volna kicsengetnie egy esetleges vevőnek Cristiano Ronaldóért, ma már az összeg töredékéért bárki viheti Madridból. Illetve majdnem bárki.

Fotó: Getty Images

Drasztikus változásokon esik át a zsinórban három Bajnokok Ligája címet bezsebelő Real Madrid. Ez még akkor sem túlzó állítás, ha Cristiano Ronaldo egyelőre a billegő hajó fedélzetén egyensúlyozik, persze, jó kérdés, még meddig. A portugál Diario sportszaklap érdekes információkkal rukkolt elő, úgy tudják, hogy a négyszeres Aranylabdás madridi szerződésébe korábban egymilliárd eurós kivásárlási záradék szerepelt, sőt, a spanyol csapatok közül senki, de a PSG sem tehetett érte ajánlatot a királyi gárdának. Illetve tehetett, csak semmi értelme nem volt.

Szóval ezt az egymilliárd eurós kivásárlási árat csökkentették előbb közös megegyezéssel 400 millió euróra, télen pedig gyakorlatilag a tizedére, így ha hinni lehet a portugál sajtóértesüléseknek, jelenleg 120 millió euróért bárki viheti Ronaldót. Persze a Barcelonán, a spanyol klubokon és a Paris Saint-Germainen kívül, mert állítólag ez a záradék továbbra is szerepel a szerződésben. Most már tehát nem is a kivásárlási ára, sokkal inkább a fizetése lehet aggasztó a potenciális vevők körében, hiszen az évi nettó 40 millió eurós bért nem sok klub tudja felvállalni.

A portugál lap szerint Jorge Mendes, CR ügynöke pontosan olyan vevőjelöltekkel tárgyalt a kijevi Bajnokok Ligája-finálé előtt, akik igen, a hírek szerint a Manchester City, az Arsenal, a Chelsea és az AC Milan képviselői is találkoztak a portugállal. Zinedine Zidane távozásával és Julen Lopetegui kinevezésével egyelőre nagyon nehéz megjósolni, mire számíthatunk a királyi gárdától a következő szezonban, de az bizonyos, hogy a francia mester lemondása is szerepet játszhat Ronaldo döntésében.

Ha mindez nem lenne elég, Florentino Pérez klubelnök álma válna valóra azzal, ha sikerülne megszereznie a PSG-től a brazilok primadonnáját, Neymart, onnantól kezdve pedig már marketing szempontból sem lenne szüksége Cristiano Ronaldóra a Real Madridnak. A klub egyébként még a múlt héten cáfolta a portugál 120 millió eurós kivásárlási áráról szóló híreket, de ne lepődjünk meg, ha már nem a spanyol fővárosban kezdi el az új klubszezont a klasszis.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/55090/pics/lead_800x600.jpg
átigazolás,Cristiano Ronaldo,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?