Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

Neymar, a drámadáma

Dorogi László

A brazil támadóból sosem lesz igazi világklasszis, mert tulajdonképpen nem más, mint egy tehetséges hisztis picsa. A világklasszisok pedig férfiak a futballban.

Fotó: goal.com

Juan Carlos Osorio, a brazilok ellen a világbajnokságtól búcsúzó mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott kiesésük után, hogy a futball egy kemény sport, amit férfiak játszanak, és aminek nem kellene ennyi színészkedést elviselnie. Természetesen ezzel a Brazília-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntőn is remekbe szabott, Jásza Mari- és Oscar-díjas produkciót nyújtó Neymar irritáló színészi játékimitációjára célzott és az igazat megvallva nagyon elvakult Neymar-fangirlnek kell lennünk ahhoz, hogy vitába szálljunk vele.

Amikor Neymar a Santosból Barcelonába igazolt, mindenki tudta, hogy nagyon tehetséges futballista, akire nagy jövő vár az európai futballban és az is gyorsan kiderült, hogy Lionel Messi oldalán világklasszissá érhet. Neymarnak viszont mindez nem kellett, mert ő egy másfajta csillogásra vágyott és úgy döntött, primadonna lesz. Agyatlan pénzért a PSG-be igazolt, ahol aztán kábé egy hét után rájött, hogy a francia futballkultúra talán mégsem az ő világa. A párizsiak francia bajnoki címét felpolcolt lábbal, pókerezve és szivarozva ünnepelte Brazíliában és most nagyon úgy tűnik, hogy a vb után pattan is a francia fővárosból.

Bár Florentino Pérez, a Real Madrid klubelnöke érthetetlen módon minden pénzt megadna azért, hogy a királyi gárda kötelékében lássa röpködni futballozni a brazilt (szép páros lesznek a pusztító Ramos-szal), a világbajnokságon mutatott vergődése csak egyetlen dolgot erősített meg a futballszerető közönségben: Neymarnak nem a foci az első és legnagyobb szerelme, hanem saját maga. S emiatt a tény miatt egyszerűen belepusztul, ha nem ő áll, pardon, fekszik a középpontban. Ahogy a brutalitás és az alattomos szabálytalanságok, úgy a mérhetetlen pojácizmus, magamutogatás és hisztikrisztiskedés sem a futballpálya tartozéka. Márpedig Neymar minden egyes mérkőzésen magával hurcolja ezeket a kellemetlen személyiségjegyeket a gyepre, s amíg ez így lesz, addig sosem lesz világklasszis. Kár, pedig futballozni tud, de egyszerűen képtelen az ember a játékára figyelni.

Fotó: goal.com

A Mexikó elleni nevetséges színészkedését követően a The New Yorker a következőt írta róla:

Ő a képzeletbeli törött bokák Robin Hoodja.

A legendás Gary Lineker pedig így fogalmazott:

Neymarnak van a legalacsonyabb fájdalomküszöbe minden világbajnokságon szereplő játékos közül, amióta működik az Opta stat.

Ezzel együtt Brazília remek taktikával, magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, ahol majd Belgiummal találkozik a negyeddöntőben. Neymarról viszont egyáltalán nem a gólja miatt beszél a világ, mert volt képe benyögni a meccs után, hogy a mexikóiaknak azért kell hazautaznia, mert túl sokat pofáztak. Pedig elvileg ennek a Selecaonak ő az arca, a vezére, ami nem túl jó hír a brazilok számára. Persze könnyen lehet, hogy így is világbajnokok lesznek, de Neymar akkor sem lesz több, mint egy hisztis drámadáma.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/55132/pics/lead_800x600.jpg
Neymar,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?