Blogolj!

Mi lesz veled, Dzsudzsák Balázs?

Dorogi László

Vészesen közeleg az átigazolási piac zárásának határideje, a magyar válogatott csapatkapitányának pedig továbbra sincs klubja, így felmerülhet a kérdés, ha akadna igazán "komoly" kérője, miért nem jelentkezett eddig?

Fotó: MTI

A válasz meglehetősen triviális. Dzsudzsák Balázs április 29-én futballozott utoljára tétmérkőzésen az al-Vahda színeiben, majd miután nem hosszabbította meg lejáró szerződését az arabokkal, július 3-a óta szabadon igazolható. Azóta nem nagyon hallani komoly - sőt, semmilyen - érdeklődőről vele kapcsolatban, legfeljebb pletykák lengték, lengik körül a középpályást, aki nem csinált végig semmilyen alapozást, felkészülést, éppen ezért hatalmas a kérdőjel a fizikai állapotával kapcsolatban - hogy a meccsterhelésről ne is beszéljünk - s leginkább csak a Groupama Aréna Sky Boxában, vagy a Pancho Aréna VIP-szektorában találkozhattunk vele a képernyőn.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya néhány hete jelezte, hogy ha Dzsudzsák nem futballozik rendszeresen, akkor nem tud számolni vele a szeptemberi, Nemzetek Ligája-mérkőzések során, majd később azért hozzátette, hogy számára még mindig Balázs a csapatkapitány. Csakhogy ehhez futballozni kellene és igazából lassan az is teljesen mindegy, hogy hol.

Néhány napja a Talksport nevű brit rádiócsatorna internetes oldal egy kifejezetten pozitív hangvételű cikket közölt Dzsudzsákról, amelyben a top 10 szabadon igazolható játékost rendezték szubjektív rangsorba - a listán megtalálható egyébként Yaya Touré, a Juventustól 25 év után távozó Claudio Marchisio vagy Hatem Ben Arfa neve is. Az írásban kifejtették, hogy a magyar szélső tökéletes választás lenne a Premier League-ben szereplő Cradiff számára - persze, csak vészmegoldásként, mert ugye Angliában már vásárolni nem lehet játékost -, hiszen a magyar válogatott csapatkapitánya kiváló szabadrúgáslövő, s a walesi gárdának éppen a pontrúgások után van a legjobb esélye a gólszerzésre az angol élvonalban.

Azt viszont a britek is megkérdőjelezik, hogy megvan-e még a megfelelő ambíció, a motiváció a már 31 éves középpályásban, hogy egy hajtós, magas színvonalú bajnokságba futballozzon, két év dubai luxus és totyogás után. A Cardiff - nem kell hozzá nagy jóstehetség - minden bizonnyal a kiesés ellen fog küzdeni a Premier League-ben, kőkemény munkát kéne befektetnie Dzsudzsáknak ahhoz, hogy stabil kezdő játékossá váljon.

Végső mentőövet talán a Vidi nyújthatja a szélsőnek, amely igencsak kecsegtető állomáshellyé változott az európai kupák egyikének - vélhetően Európa-liga lesz ebből - főtáblájával, a székesfehérváriak esetében a legnagyobb kérdés az, hogy képesek-e megadni Dzsudzsáknak azt az irreális fizetést, amelyről még mindig álmodozik. Persze Dzsudzsák eddigi átigazolásait fürkészve ne lepődjünk meg, ha ciprusi, kazah, vagy bármilyen lejjebb - de a magyartól azért magasabban - jegyzett pontvadászatban köt ki, egy dolog viszont biztos: nagyon gyorsan lépnie kell, mert különben nem lesz segítségére a válogatottnak ősszel.

Update: Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Finnország és Görögország elleni, szeptemberi Nemzetek Ligája találkozókra. Dzsudzsák Balázs nem kapott meghívót.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/57391/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Dzsudzsák Balázs,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?