Blogolj!

Egyre nagyobb bohócot csinál magából a Special One

Dorogi László

José Mourinho valószínűleg már soha többé nem fog kiemelkedő eredményt elérni pályafutása során, de azt mindig is az újságírók orra alá fogja törölni, hogy mit ért el a múltban. Egyre zsémbesebben, egyre sértődöttebben.

Fotó: goal.com

Hiába futballozott sokáig jól a Manchester United, hatalmas pofonba szaladt bele hétfő este a Premier League 3. fordulójának zárómérkőzésén. A Tottenham Hotspur Harry Kane kitűnő fejes gólja után valósággal kivégezte a hazaiakat, 3-0-ra nyert az Old Traffordon, amivel zsinórban második zakóját segítette fel a Vörös Ördögökre, akik ráadásul zsinórban kétszer kaptak három gólt egy félidő alatt. Ez volt egyébként José Mourinho pályafutásának legsúlyosabb hazai pályán elszenvedett veresége, a bajt pedig az is tetézi, hogy zsinórban két mérkőzésen kaptak egy félidő alatt három gólt.

A Special One már réges-régen nem olyan különleges, mint azt gondolja saját magáról és ebben a manchesteri keretben is jóval több potenciált érez az egyszeri halandó, mint amennyit kihoz belőle. Mourinho ahogy öregszik, egyre kevésbé viseli jól a kudarcokat, a Spurs elleni találkozó után adott nyilatkozatában önmagából teljesen kifordulva, elcsukló hangon toporzékolt egy hajszállal nagyobb tiszteletért.

"Mit mondjak az eredményről? Nulla-három. És hogy mit jelent ez a hármas? Azt, hogy háromszor nyertem bajnoki címet a Premier League-ben! Többet nyertem, mint a többi tizenkilenc edző együttvéve. Nekem három bajnoki címem van, a többieknek összesen kettő! Szóval hagy kérjek egy kis tiszteletet, emberek! Tisztelet, tisztelet, tisztelet"

- nyilatkozta a Special One, mielőtt kivonult a sajtószobából.

Bár a Manchester United amerikai tulajdonosai a Brighton ellen elszenvedett vereség után szóban megerősítették pozíciójában a portugál trénert, nem áll stabil lábakon az a manchesteri kispad alatta. Mourinho legnagyobb problémája jelenleg az, hogy a klub nem igazolt neki középső védőt, amire pedig egész nyáron ácsingózott, így most ez a csapategység áll kifogásai kereszttüzében. S szó mi szó, a Spurs ellen is tűnt inkább ementálinak a hátsó alakulat, semmint egy jó kemény parmezánnak.

Csakhogy a Manchester United jelenlegi keretét a portugál alakította ki, Eric Bailly és Victor Lindelöf például az ő találmányai, előbbiért 38 millió eurót fizettek ki a Villarealnak, utóbbiért 35 millió eurót a Benficának. Bailly még a keretben sem volt a Tottenham ellen, Lindelöf pedig csereként lépett pályára, ám sok köszönet nem volt szereplésében. Szóval Mourinhónak ismét meg kell ennie amit főzött, de persze hozzájuk vághatja a három PL-címét is.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/57580/pics/lead_800x600.jpg
José Mourinho,Manchester United,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?