Blogolj!

Robbanj be mint Sallai

Dorogi László

Remek és kevésbé jó hírek is érkeztek szombaton Germánia irányából, de egy biztos, a magyar futballisták lassan gyökeret vernek a Bundesligában. Sallai Roland bemutatkozása például szenzációsra (is) sikerül(hetet)t (volna).

Fotó: M4 Sport

Persze, sejtettük mi, hogy a Freiburg mekkorát dobott azzal, amikor Sallai Rolandot az átigazolási időszak utolsó óráiban 4,5 millió euróért leszerződtette a ciprusi APOEL-től, s joggal várhattuk bemutatkozását is, amelyre végre sor került szombat délután a bajnokságot meglepően jól kezdő Wolfsburg otthonában. Németországban mondjuk nem biztos hogy meg tudják különböztetni Sallait és Szalait - már ugye név alapján - hiszen előbbiről vajmi keveset hallhatott eddig egy átlag német futballszurkoló, de a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs-utódja nagyon gyorsan letette a névjegyét.

Meg kell jegyeznünk, tökéletesebb helyre nem is igazolhatott volna Roland, aki feljebb említett nyírlugosi futballistatársával ellentétben nemcsak hogy nem a Macskakajában és az Ittihatban lelte meg sikeres futballjövőjének zálogát, de egy nívós topbajnokság, kiesés ellen harcoló csapata sem derogált neki, vélhetően a pénzösszeg töredékéért, amit Balázs zsebre tesz. Na, de ne turkáljunk a pénztárcákban, ez egy nagyon magyaros szokás, s hát kinek mi a preferencia.

Szóval Sallai berobbant a Bundesligába, a negyedik fordulóban először kapott lehetőséget Christian Streich vezetőedzőtől, aki köztudottan a bajnokság egyik legkedveltebb s egyik legbátrabb mestere. A freiburgi vezetőség pedig végtelen bizalommal viseltet irányába, 2011 óta irányítja a Freiburg felnőtt csapatát - ez természetesen a leghosszabb időintervallum a jelenlegi Bundesliga-edzők körében -, azóta megjárták a másodosztályt is, de Streich maradhatott, a csapat pedig egy év után azonnal visszajutott az elitbe.

Ezzel tényleg csak azt akartam érzékeltetni, hogy Sallai kitűnően választott előrelépési lehetőséget az APOEL után, s a Freiburg is kitűnően választott Sallai személyében. Alig hét perce vallhatta magát hivatalosan is Bundesliga-futballistának, amikor ez kitűnő fejessel meg is szerezte pályafutása első német élvonalbeli gólját.


A 21. percben ezt is tudta fokozni, remek helyezkedéssel és labdaátvétellel hozta olyan helyzetbe a Wolfsburg védőjét, hogy az csakis szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, jöhetett a tizenegyes, amit Nils Petersen ha nem is értékesített, a kipattanóból megszerezte a Freiburg második találatát.


Sajnos már az első félidőben le kellett cserélni Rolandot, s az első hírek még bokasérülésről szóltak, ami aggodalomra adott okot. A felvételekből viszont kiderül, hogy "csupán" agyrázkódást szenvedhetett a magyar válogatott futballista, miután szerencsétlenül ütközött egy wolfsburgival, így talán nem olyan súlyos a sebesülés, mint ahogy azt első blikkre gondoltuk volna.

A Bundesligában 2004 óta foglalkoznak részletes játékos-statisztikákkal, s ezelőtt senkinek nem sikerült végrehajtania azt a bravúrt, hogy első Bundesliga-meccsének első félidejében gólt szerez, tizenegyest harcol ki, sárga lapot kap, majd le is kell cserélni. Sallai dolgosan vetette bele magát a munkába, s ha így folytatja, lesz ettől még sokkal feljebb is.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/59203/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Sallai Roland
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?