Blogolj!

Új csapat, új sorozat, régi Karius

Dorogi László

Az ex-liverpooli hálóőr "új hely, új remények, tiszta lap" alapon igazolt Törökországba. Erre nem megint mellényúlt egy mínusz öttel felé szálldogáló labdának?

Fotó: Anadolu Agency

Alighanem egy az egyben Loris Karius nyakába varhattuk a Vörösök vereségét májusban a Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája döntő után, a német portás két kapitális hibája megpecsételte az angolok sorsát. Jöttek aztán sorban az elméletek és magyarázatok, hogy mi és miért és miért pont úgy történt, egyesek Sergio Ramosszal magyarázták az átkot - mondjuk vele minden rosszat meg lehet indokolni - mások szerint csak simán rossz napja volt a kapusnak. Lényeg a lényegben, a Liverpool elveszítette a BL-döntőt, Kariusnak pedig távoznia kellett. Nem mondták ezt ilyen nyíltan ki, de világos volt már a lefújás pillanatában.

A gumikacsás úszógumit a török Besiktas dobta mentőöv gyanánt a német portásnak, aki hamar beilleszkedett, a hírek szerint jól is érzi magát, a török lányok pedig valóságos bálványként vizslatják az utcán. De valahogy a múltját mégsem sikerült a ködös Albionban hagynia, csapata Malmö elleni Európa-liga találkozóján ismét sikerült hatalmasat alakítania. Caner Erkin személyében mondjuk kitűnő csapat- és játszótársra lelt, az ő lábán, derekán, hátán, vagy valamelyik testrészén perdült fel az újabb végzetes labda. Mutatjuk:


Arról azért hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy a kapus feladata a leghálátlanabb a futballban. Ha ő hibázik, szinte minden esetben gólt kap a csapata, ha a csatár hibázik, majd lesz újabb lehetősége, na bumm. Karius iszonyatos lelki hullámvasutazáson mehet keresztül az ominózus májusi este óta, s aki valaha is sportolt, az nagyon is jól tudja, hogy mennyire nehéz legyőzni saját démonait az embernek. Bízzunk benne, hogy előbb, vagy utóbb sikerül neki.

Címkék: Európa Liga
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/60750/pics/lead_800x600.jpg
Európa Liga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?