Blogolj!

Gyere ki a hóra öcsém

Dorogi László

Ritka jelenség a mai modern, és ezt most hangsúlyozzuk ki, PROFI labdarúgásban, hogy egy futballista az őt kritizáló kommentátoron fizikai elégtételt akar venni a vélt sérelmekért. Történetünk helyszíne Anglia, főszereplőnk egy ukrán vendégmunkás.

Fotó: Football Fancast

Szögezzük le: tudom én. A mennyei megyeiben dívik az olyasfajta igazságérzet-kielégítés, amikor a futballista számára már nincs annál bizsergetőbb érzés, mint egy alaposan eleresztett jobb lengővel fegyelemre inteni a piszkálódó/fetrengő/szabálytalankodó ellenfelet/szurkolót. Csakhogy az alsóbb ligákban és az amatőr futballban kevéssé vannak jelen a szakértők, kommentátorok, újságírók, így jobb híján általában az ellenfél vagy a játékvezető arcán csattan az ostor, a sörösdoboz vagy a pottyantós budi egy-két alkatrésze. Láttunk már ilyet, hozzátartozik az amatőr futball szeszélyes bájához, aztán meg úgyis jönnek az ilyen-olyan rendőrségi eljárások, amelyek majd eldöntik, mit szabad és mit nem.

Az viszont viszonylag rohadt ritka, hogy egy topligás játékos kihívjon egy kellemes kocsmai ütlegelésre egy kommentátort, mert az rosszakat mondott róla. Ők is emberek persze, csak hát azért mégis a Premier League-ről beszélünk, amely alapjaiban határozza meg korunk világfutballját, teremt hősöket és antihősöket, példaképeket és bohócokat világszerte, olyanokat, akikről mindenki beszél, csináljanak bármit.

Andrij Jarmolenko nyáron igazolt a West Ham Unitedhoz, miután a Borussia Dortmund nem tartott igényt játékára. Az új idényben egészen elfogadható teljesítményt nyújt a Kalapácsosoknál, de van aki szerint ez rettentően kevés egy ukrán válogatott támadótól. Vladimir Kobelkov televíziós szakértőként dolgozik Ukrajnában és kicsit szájára vette hősünket, nem először a történelem folyamán.

Jarmolenko egyébként hosszú évekig futballozott hazájában, a Dinamo Kijevben, ahol igazi helyi sztárnak számított és elmondása szerint fiatalon sokat verekedett. Most pedig már nagyon bizsereg a tenyere egy-két újabb pofon kiosztására, szívesen fel is adna néhány balegyenest Kobelkov arcpostájára.

"Bejelentem a következő bunyómat, nem akarom tovább hallgatni Kobelkovot, kihívom és bosszút akarok állni, azért amiket rólam mondott. Várom a válaszát."

Hát így megy az a nagy Ukrajnában, legyen az ember egyszerű közmunkás, vagy sztárfocista. Hogy a címmérkőzésre mikor kerül sor - már ha egyáltalán sor kerül - arról egyelőre nincsenek információink. 

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/61282/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?