Blogolj!

Már nem Lopetegui a Real Madrid edzője

Ragnar Volarus

A spanyol lapok hétfőn már úgy jelentek meg, hogy a Real Madrid a nap folyamán bejelenti Julen Lopetegui menesztését. Igazuk is lett.

Fotó: Daily Express

Mindenki biztosra vette, hogy az FC Barcelona elleni 5–1-es vereség végleg megpecsételte Julen Lopetegui sorsát.

„Kár lenne egymásra mutogatni, fájdalmas vereséget szenvedtünk. A végsőkig kitartunk az edzőnk mellett, de a döntést nem mi hozzuk meg” – mondta a vereség után Sergio Ramos.

A Real Madrid sorozatban az ötödik bajnokiján maradt nyeretlen, nem mellékesen ezek közül négyet elveszített. Ezt az eredménysort kisebb kluboknál sem nagyon tűrik, a Real meg ugye teljesen más kávéház. Lopeteguinek pedig lefőtt a kávé.

A spanyol újságírók nem is tévedtek, az el Clásicón elszenvedett tragikus vereség volt az utolsó csepp a pohárban, és a hétfő délelőtti edzés lett az utolsó Lopetegui által vezényelt tréning. Délután összeült a vezetőség, és este bejelentették az 52 esztendős szakember menesztését.

Hétfő reggel még azt írták szerte Hispániában, hogy a spanyol szakember utódja várhatóan Antonio Conte lesz, ám a megegyezésig a csapat irányítását ideiglenesen a Castilla edzője, Santiago Solari veszi át. Az olasz edzőt már a nyáron is próbálták szerződtetni a madridiak, akkor azonban még a Chelsea-nél volt alkalmazásban - igaz már fél lábbal Londonon kívül volt.

Állítólag Conte már hétfőn Madridba repült, hogy tisztázzák a szerződés részleteit, majd a hivatalos bejelentésre még a héten sor került volna.

Csakhogy este már arról szólt a fáma, hogy nem sikerül megállapodni. Conte ugyanis teljhatalmat kért Florentino Perez klubelnöktől, ám a klub nagy hatalmú játékosai - igen, Madridban is így megy ez - ezt nem nézték volna jó szemmel, ezért nem kérnek az olasz szakemberből.

Conte neve így kikerült a kalapból, ám máris új nevet suttognak szerte Spanyolországban, mégpedig Roberto Martínezét, aki jelenleg a  belga szövetségi kapitány. 

Címkék: Real Madrid
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/63111/pics/lead_800x600.jpg
Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?