Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

Számítógépes játékot kreálnának az európai fociból a topklubok

Dorogi László

Kamaszkorom egyik kedvenc időtöltése az volt, hogy a méltán népszerű, számítógépes FIFA-játékban összeválogattam a világ legjobb csapatait, aztán pedig egymásnak eresztettem őket. Nos, valami ilyesmit terveznek az európai futball nagymenői.

Nehéz napokat élhet át Gianni Infantino, a FIFA-elnöke ugyanis a Football Leaks információi szerint komoly szerepet játszhatott abban, hogy a PSG-nek és a Manchester City-nek is sikerült kijátszania az európai szövetség pénzügyi fair playre vonatkozó szabályzatát.

Úgy tűnik azonban, hogy nem csak ezen a téren érte  támadás az UEFA-t, ugyanis a Der Spiegel nyomozása alapján kiderült, tizenegy európai topklub titkos megállapodást kötött egy Európai Szuperliga elindításáról, amellyel az UEFA első számú sorozatát, a Bajnokok Ligáját csinálnák ki.

A sorozatban minden évben 16 csapat venne részt, a lebonyolítása pedig nem változna sokat a BL-hez képest. Megmaradna a csoportkör és az egyenes kieséses szakasz, ugyanakkor a liga minden értelemben kikerülne az európai szövetség fennhatósága alól, továbbá a ligát alapító 11 klub szereplése a következő húsz évben garantált lenne.

Az UEFA segíthetett befoltozni a PSG és a Manchester City pénzügyi réseit

Komoly bajba kerülhet a FIFA jelenlegi elnöke, Gianni Infantino, aki korábban, UEFA-főtitkárként tolta meg két arab tulajdonban lévő európai sztárklub szekerét.

A Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Juventus, Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain társuláshoz minden évbe öt "vendégcsapatot" hívnának meg, a tervek szerint 2021-ben startoló sorozatban ez az Atlético Madrid, a Borussia Dortmund, a Marseille, az Internazionale és a Roma lenne.

Természetesen a résztvevő kluboknak ez jókora bevételnövekedéssel járna, hiszen lényegében ők lennének a jogokkal rendelkező cég tulajdonosai, a tervek szerint a Real Madrid 18.77 százalékot, a Barcelona 17.61 százalékot, a Manchester United 12.58 százalékot birtokolna a vállalatból.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin korábban határozottan kijelentette, az európai szövetség sosem fogja megengedni egy Európai Szuperliga létrejöttét, de a Der Spiegel ennél jóval messzebbre megy. Felmerült ugyanis, hogy a topklubok megvizsgálták annak lehetőségét, hogy a nemzeti bajnokságokból is kilépjenek, ebben az esetben a Szuperliga lebonyolítása egy bajnokságéhoz lenne hasonló.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/63469/pics/lead_800x600.jpg
bevétel,botrány,külföldi foci
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?