Blogolj!

Ha a sípod hallgatott volna, bölcs maradtál volna

Dorogi László

Kassai Viktor ténykedése az európai topfutball utolsó, kétségbeesett segélykiáltása. A videóasszisztenst azonnali hatállyal össze kell kötni a magyar sporival, de könnyen lehet, hogy itt már csak egy SZTK-s szemészeti beutaló segíthet.

Fotó: csakfoci.hu

Nem ezen múlott, szögezzük le. A Manchester City egy könnyed 6-0-val gázolta el a Sahtar Donyecket a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, nagy lépést téve a továbbjutás és a csoport elsőség felé. Az ukránok - az elmúlt időszakhoz képest - jóval súlytalanabb és csalódást keltő játékának eredményeként a három pont sorsa gyorsan eldőlt, ám nagy pechünkre - még egy ilyen sörmeccs után is - ismét rajtunk röhög az egész világ. Nem rajtam, nem rajtad, vagy nem Önön. A nevetség tárgya ugyanis újra - és újra és újra és újra - Kassai Viktor, no meg éles szemű bandája, akik ezúttal Manchester kék felének szívét dobogtatták meg egy egészen elképesztő hibás ítélettel.


Kassai Viktor 1-0-s manchesteri vezetésnél döntött úgy, hogy tizenegyest ítél a hazaiaknak, a visszajátszásokból pedig egyértelműen kiderült - legyünk igazságosak, ezt ő nem láthatta - hogy az ukrán játékosnak semmi köze nem volt a szabálytalansághoz. A "sértett" fél, Raheem Sterling Filippo Inzaghi és Dombi Tibi legszebb napjait idézve homorított egy bődületesen nagyot a büntetőterületen belül, miután fantasztikus balettmozdulattal belespiccelt a földbe. Na ezt látta szabálytalanságnak Kassai Viktor, Gabriel Jesus meg ajándék lónak a fogát nem nézve értékesítette a tizenegyest.

A sportfogadók rémálma lehet az a meccs, amit Kassai vezet. Bár mostanában nemzetközi szinten is egyre kevesebbet foglalkoztatják a magyar sporit - vajh miért? - ha mégis megtörténik, szinte biztos lehet benne az ember, hogy valami őrületes baklövést készül elkövetni. Menetrendszerűen. Ezt tudom én, tudja Ön, tudod te és tudja mindenki. No, de annak érdekében, hogy még véletlenül se lehessen bundát kiáltani derék emberünkre, szisztematikusan, random tévedésekkel segíti hol egyik, hol másik csapatot. Olyan ez, mint egy jó orosz rulett. Viktor szájában feszülten pihen a síp és amikor Kassai játékvezető-fejedelem elérkezettnek látja az időt, jól beleereszti szén-dioxiddal teli tüdőtartalmát, hogy aztán pillanatokkal később értetlenkedő, dühös és megvető tekintetek kereszttüzében kapjon lángra.

Kassai Viktor, és nem győzöm hangsúlyozni, szintén gyengén látó társai, tökéletes, megdönthetetlen bizonyítékai a videóbírós rendszer létjogosultságának. Kassai valaha kiváló játékvezető volt, de azt már régóta tudjuk, hogy a múltjából senki nem élhet meg. Az élet semmilyen területén. Ő sem. Márpedig jelene nem sokáig lesz, ha így folytatja.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/63661/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,játékvezetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?