Blogolj!

Huszti Szabolcs nyomdokain Kleinheisler László?

Dorogi László

Mielőtt bárkiben is megállna az ütő, nem kell aggódnunk, Norvégia retteget Lászlója nem jön haza Székesfehérvárra német órákat venni. Marad keleten, de mégis nyugatabbra.

Fotó: csakfoci.hu

Kleinheisler Lászlónak bejött az élet 2015 őszén. Kis túlzással kilőtte a magyar válogatottat a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, a csapat számára pedig pozitív élményekkel záruló tornán el is adta magát Németországba, jött a Bundesliga és a Werder Bremen. Éles váltás, ahhoz képest, hogy itthon még a Vidi, pardon, akkor még a Videoton első csapatába se fért be, de Bernd Storck szövetségi kapitány látott benne valamit és remek érzékkel bedobta a Norvégia elleni pótselejtezőn. Kleinheisler meg jókor, jó helyen, nagy gólt lőtt.

A beilleszkedés viszont nem sikerült maradéktalanul a Bundesligában, valljuk be, sem a bajnokság tempóját, sem a kulturális specifikumokat nem sikerült magáévá tennie Kleinheislernek. Kiderült, amit mélyen legbelül mi is sejtettünk: a puszta lelkesedés nem elég egyik topligában sem. Kölcsön is adta a Werder előbb a Darmstadtnak, majd a Ferencvárosnak, hogy tanuljon meg annyira németül, hogy legalább értse a taktikai finomságokat, aztán majd meglátják. Meglátták, nem tartottak igényt Kleinheisler szolgálataira, a 2017-es szezon elején Asztanába postázták, a kazahok viszont láttak fantáziát a magyar futógépben és végleg megszerezték a Werdertől.

Mindkét fél jól járt, Kleinheisler sok játéklehetőséget kapott, az Asztana pedig egy megbízható, rakkolós középpályást. Persze Norvégkivégző László sem futballozhatna ennyit a kazah bajnoknál, ha nem nyújtana jó teljesítményt és erre figyeltek fel most az orosz listavezető Zenit Szentpétervárnál is - ezt állítja legalábbis egy kazah sportlap. A Zenit már most télen elvinné Kleinheislert, ugyanis rég látott sérüléshullám sújtja a középpályájukat, a nyáron igazolt Claudio Marchisio pedig egyelőre nem vette fel az orosz ritmust.

Visszalépés semmiképpen nem lenne az orosz sztárcsapat Kleinheisler számára, félő ugyanakkor, hogy a sérültek felépülésével olyan szintű konkurenciaharcba keveredne, amelynek könnyen megihatja a levét később. A Zenitnek volt már egyébként magyar labdarúgója az elmúlt évtizedben, Huszti Szabolcsot ráadásul kifejezetten szerették is a szentpétervári szurkolók.

Kleinheisler átigazolására egyelőre ne vegyünk mérget, hosszú a téli átigazolási szezon - ami ráadásul még el sem kezdődött - s ennek egyik fő velejárója a tömérdek pletyka. Az viszont mindenképpen figyelemre méltó, hogy Kleinheisler végre játékával és nem a fejlődését hátráltató hiányosságaival hívja fel magára a figyelmet.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/65983/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?