Blogolj!

A katalánok megfúrták az amerikai spanyol bajnokit

Dorogi László

Na itt aztán rendesen van képzavar... A lényeg: a Barcelona a korábbi elképzelésekkel ellentétben mégsem játszik La Liga-meccset januárban a tengerentúlon.

Fotó: Getty Images

A spanyol élvonalbeli labdarúgóliga elöljárói nyáron kötöttek 15 évre szóló megállapodást, amelynek értelmében szezononként két bajnoki találkozót az Egyesült Államokban rendeznek meg. Elsőként a Girona és a Barcelona összecsapását repítették volna el a Ibériai-félszigettől jó messzire, azonban ezt a katalánok - ahogy az várható volt - megfúrták. A Barcelona honlapján közölte, azért döntöttek az amerikai túra lemondása mellett, mert nem sikerült dűlőre jutniuk a részleteket illetően.

Azt azonban hozzátették, a jövőben hajlandóak Miamiban bajnoki meccset játszani - itt rendezték meg volna a Girona elleni katalán "rangadót" - de amíg a felek nem tudnak minden részletben megállapodni, addig szó sem lehet erről. A La Liga egyébként teljesen ésszerű okokból költöztetne évente két bajnokit Amerikába: növelni kell azt a fránya piacot.

A spanyol ligának nagyon rosszul esik a Barcelona döntése, ezért kilátásba helyezte, hogy a spanyol bíróságnál vagy akár a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál szerez érvényt akaratának. Mint írták, sajnálják, hogy csalódást okoznak az egyesült államokbeli rajongóknak, ezért igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül spanyol bajnoki találkozót szervezni.

A liga meggyőződése, hogy csak úgy tudják gazdaságilag felvenni a versenyt a Premier League-gel, ha hatékonyabbá teszik a spanyol bajnokság nemzetközi népszerűsítését, ezért is kötötték meg az USA-val a szerződést.

Ahhoz, hogy a Girona-Barcelona mérkőzést valóban Miamiban bonyolítsák le januér végén, a ligának meg kellett volna kapnia a spanyol, a nemzetközi és az amerikai, továbbá két kontinentális szervezet, az UEFA és a CONCACAF jóváhagyását is, ez viszont a jelek szerint nem történt meg.

Egyelőre tehát nyert a Barcelona, kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/66151/pics/lead_800x600.jpg
Barcelona,Primera Division
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?