hirdetés
Blogolj!

Biztosan búcsúzik nagyágyú a BL-nyolcaddöntőben

Dorogi László

Hétfőn délben tartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását, ahol a tavalyi döntős Liverpool és a német rekordbajnok Bayern München szépen egymásra is talált. A címvédő Real Madrid az Ajax-szal találkozik, három német-angol párharc is lesz.

A nyolcaddöntő párharcai közül kétségtelenül kiemelkedik az angol Vörösök és a bajor Bőrnadrágosok ütközete, de nem lesz rossz az Atlético Madrid-Juventus sem. A címvédő Real Madrid az Ajaxot kapta, kérdés, a hollandok tudják-e ugyanazt a teljesítményt hozni, amit a Bayern ellen a csoportkörben. Amennyiben igen, a királyi gárdának nem lesznek nyugodt napjai.

Nevében szintén két nagyágyú néz farkasszemet a Paris Saint-Germain és a Manchester United párharcában, de José Mourinhóéknak fel kell kötni a gatyát, ha nem akarnak idejekorán kizúgni a legrangosabb európai kupasorozatból. A sorsolás szeszélye folytán három angol-német párharc is lesz a nyolcaddöntőben, a már említett Liverpool-Bayern mellett Schalke-Manchester City és Tottenham-Dortmund mérkőzéseket is rendeznek. Elnézve a csapatok idén látott formáját és játékát, előbbi mérkőzésen Pep Guardiola tanítványai, utóbbi párharcban Lucien Favre legényei számítanak inkább esélyesnek.

Nem járt rosszul a sorsolással a katalán gigász Barcelona, de azért semmiképpen sem becsülhetik le az Olympique Lyont, amely veretlenül jutott tovább kvartettjéből - igaz, egy győzelem és öt döntetlen kellett ehhez. Azt az egy győzelmet viszont a Manchester City otthonában sikerült megszerezniük a franciáknak...

A nyolcaddöntős párharcok első felvonását 2019. február 12-13-án és 19-20-án, a visszavágókat március 5-6-án és 12-13-án rendezik meg, az első mérkőzést a csoport másodikok otthonában rendezik.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai

Schalke-Manchester City
Atlético Madrid-Juventus
Manchester United-PSG
Tottenham-Borussia Dortmund
Lyon-Barcelona
AS Roma-Porto
Ajax-Real Madrid
Liverpool-Bayern München

Címkék: Bajnokok Ligája
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/66465/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?