Blogolj!

Dárdai a Balatonnál tervezgeti a Hertha történelmi tavaszát

Dorogi László

A Hertha BSC 2013-ban jutott vissza a Bundesligába, azóta viszont rendszerint több pontot szereztek a szezonok első felében, mint tavasszal. Ezen változtatna most a magyar szakember.

Fotó: Berliner Zeitung

Dárdai Pál 2015-ben, szezon közben vette át a berliniek irányítását Josh Luhukaytól, azóta pedig gyakorlatilag folyamatosan a maximumot hozza ki a rendelkezésére álló játékoskeretből. Akkor bent tartotta a fővárosi gárdát az élvonalban (15 meccsen 17 pontot szerzett a Hertha), majd első teljes idényében kiugróan teljesítettek, sikerült megszerezniük az impozáns hetedik helyet. Munkájára már több nívós nemzetközi futballszaklap írói felfigyeltek, az idei szezon kezdete óta mutatott teljesítményük pedig alaposan megnövelte a keret piaci értékét.

Az viszont már-már tendenciának mondható, hogy az első félszezon mindig jobban sikerül a berlinieknek, 2013 óta legalábbis biztosan így van ez. Dárdai Pál regnálására szűkítve a vizsgált időszakot azt látjuk, hogy a magyar tréner első teljes szezonjában fantasztikus őszt tett le az asztalra a berlini gárda, 35 pontot szereztek 17 forduló alatt és a Bundesliga 3. pozíciójában töltötték a téli szünetet. A remek őszt szenvedős tavasz követte, mindössze 15 pontot sikerült a már meglévő 35-höz hozzárakni, ez pedig a hetedik helyhez volt elég. Egy évvel később valamelyest visszaesett a Hertha első félszezonban látott teljesítménye, de 30 megszerzett pontjukkal és ötödik helyükkel így sem kellett szégyenkezniük a fővárosiaknak, ráadásul a tavasz is jobban sikerült mint egy évvel korábban - 19 egységet gyűjtöttek a 18. és a 34. forduló között és végül az Európa-liga selejtezőt érő hatodik helyet szerezték meg.

Dárdai harmadik szezonjában szignifikáns visszaesést mutatott a kék-fehér alakulat, csak 24 pontot szereztek az első tizenhét fordulóban, ami a tizedik helyhez volt elegendő, igaz, ezt a pozíciót meg is tartották a szezon végére, 19 egységet rakva hozzá tavasszal az őszi pontokhoz. Az idei szezonban éppen annyi ponttal vonult téli szünetre a Hertha, mint egy évvel korábban, most a nyolcadik helyről várják a tavaszi folytatást, ám Dárdai szeretné, ha megszakítanák a rossz szériát és romlás helyett javulni tudnának tavasszal.

"Talán nem is kellene erről beszélnünk, mert minél többet hallják a játékosok, annál jobban befészkeli magát a tudatukba és annál nehezebb lesz megváltoztatni"

- mondta az elvárásokkal kapcsolatban a magyar tréner a berliniek hivatalos honlapjának adott karácsonyi interjújában. Dárdai azt is hozzátette, ahhoz, hogy az eddigi legjobb tavaszi szezonjukat produkálják, az is kell, hogy minden játékosa egészséges legyen.

"Mindenki láthatta, milyen potenciál van a csapatban, amikor mindenki egészséges. A célunk minden évben az, hogy az ötödik és a nyolcadik hely között végezzünk, s ezzel bejussunk az Európa-ligába"

- tette hozzá Dárdai.

A Herthának nagyon jól jött a téli szünet, ugyanis legutóbbi három mérkőzését elveszítette a berlini csapat a Bundesligában. Dárdai a karácsonyt és a szilvesztert családjával tölti balatoni nyaralójukban, itt szövögetheti a terveket a Bundesliga-tavaszra.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/66772/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Dárdai Pál,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?