Blogolj!

Kémbotrány robbant ki az angol másodosztályban

Dorogi László

Marcelo Bielsa mindig is csodabogárnak számított az edzők körében, most éppen a bajnoki rivális stábját akasztotta ki.

Fotó: The Guardian

Történt ugyanis, hogy az argentin tréner által irányított Leeds United - akik egyébként 27 fordulót követően vezetik a Championship tabelláját - 2-0-ra legyőzte a Derby County-t, s ebben önmagában nem is lenne semmi meglepő, ám a találkozó előtt furcsa események játszódtak le a Derby edzőpályájánál.

Egy nappal az ominózus bajnoki mérkőzés előtt rendőröket hívtak ki egy, a Derby County tréningjét megfigyelő különleges úr miatt, aki mint később kiderült, a Leeds Unitednak kémkedett. A rutinos, innovatív edzőnek számító Bielsa nem is titkolta, hogy ő küldte oda a férfit, hogy megfigyelje, mivel készül a Derby a Leeds elleni mérkőzésre.

"Igaz, hogy valaki ott volt tőlünk a Derby edzésén, ezért vállalom a felelősséget. Beszéltem Frank Lamparddal - a Derby edzőjével (a szerk.) - aki szerint nem tartom tiszteletben a fair play szabályait. Én máshogy látom, de most az a fontos, mit gondol Lampard és a Derby. A klubomnak ehhez semmi köze, én küldtem oda azt az embert. Hogy őszinte legyek, ez nálam bevett szokás azóta, hogy az argentin válogatottal részt vettünk a világbajnoki selejtezőben"

- nyilatkozta Bielsa.

A rendőrök végül rövid beszélgetés után úgy döntöttek, nem tartóztatják le a kémet, ám az Angol Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított az edző ellen, a Leeds pedig közleményben jelezte, hogy emlékeztetni fogja az argentin trénert arról, hogy a Leeds az őszinteségre és a becsületességre épül, a klub tulajdonosa pedig személyes találkozón kért bocsánatot a Derby Countytól.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/67533/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?