Blogolj!

A lengyel válogatott rekordere mentheti meg a Wisla Krakkót a csődeljárástól

Dorogi László

Jakub Blaszczykowski világ életében szimpatikus futballista volt, most pedig bizonyítja, hogy emberileg is az elithez tartozik.

Fotó: gazeta.pl

A Wisla Krakow Lengyelország egyik legpatinásabb, egyben legsikeresebb klubja, a jelene és a jövője viszont talán sosem volt még ennyire kérdéses. A Lengyel Labdarúgó Szövetség január elején függesztette fel a csapat versenyzési engedélyét, mivel az évek óta súlyos anyagi gondokkal küzdő krakkói klub több millió eurós tartozását egyelőre nem rendezte a decemberben érkező új tulajdonosi kör. A tartozás miatt a Wislának vissza kellene kerülnie az előző tulajdonosához, csakhogy a kambodzsai befektető és a brit-luxemburgi konzorcium állítja, a klub az övéké, ez okozza a jogvitát.

A lengyel szövetség fegyelmi bizottsága éppen a klub ismeretlen tulajdonosi háttere miatt rendelte el a szankciókat és ameddig nem rendeződik a helyzet, a gárda minden mérkőzését automatikusan elveszíti a bajnokságban, a harmadik ilyen meccs után pedig visszasorolják őket a harmadosztályba. A Wisla 2011-ben még lengyel bajnoki címet szerzett, ám az elmúlt két évben a klub adóssága 3 millió euróról 10 millió euróra ugrott és akár csődeljárás alá is vonhatják.

Labdarúgás: nagy bajban a patinás krakkói csapat

SportFaktor A Lengyel Labdarúgó Szövetség felfüggesztette az élvonalban szereplő Wisla Kraków csapatának versenyzési engedélyét, a következő lépés pedig a kizárás lehet.

Itt jön a képbe a lengyel válogatottsági rekorder Jakub Blaszczykowski, aki nem felejtette el honnan jött. A Borussia Dortmund egykori csillaga most olyan átigazolásra készül, amilyenre nem nagyon volt példa még a modern labdarúgás történetében. A Kuba becenévre hallgató középpályás 2004 és 2007 között futballozott a krakkói klubban, innen igazolt Németországba, majd a sikeres dortmundi éveket követően a Wolfsburghoz szerződött, ám itt már közel sem tudott olyan meghatározó játékos lenni, mint a sárga-feketéknél, a Farkasok pedig január elején szerződést is bontottak vele.

A helyzetnek köszönhetően szabadon igazolható játékossá vált és a hírek arról szólnak, hogy szándékai szerint haza is tér a lengyel bajnokságba, sőt, egyenesen a csődeljárástól fenyegetegg Wisla Krakkó lehet a következő állomása. Blaszczykowski nem kér fizetést a klubtól, sőt, szeretne nekik segíteni, így felajánlott a Wislának 300 ezer eurót, hogy segítsen az anyagi nehézségeken. Kuba már most a csapattal edz, vélhetően csak egy szimpla bejelentés választja el a visszatéréstől, amely hamarosan hivatalosan is megtörténhet.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/67596/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,külföldi foci
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?