Blogolj!

Szalai Ádám egy okos futballista

Dorogi László

Nem a magyar játékos az egyetlen, aki gondol a profi karrieren túli életre, de hányszor hallottunk már olyan történetet, hogy egy labdarúgó nem tud mit kezdeni magával pályafutása befejezését követően.

Fotó: AFP

A profi labdarúgás mára eljutott arra a szintre, hogy még a magyar NB I-ben is egészen szép összeget tehet zsebre egy futballista havonta, hát még a topligákban. Szokták mondani, hogy egy labdarúgónak nagyjából tíz éve van arra, hogy megkeresse betevőjét egész életére, az viszont közel sem mindegy, hogy profi karrierjük alatt hogyan sáfárkodnak a hatalmas pénzekkel, tesznek-e félre, befektetik-e, vagy csak a mának élnek, aztán meg fogják a fejüket, hogy ezt másképpen kellett volna csinálni.

Szalai Ádám okos futballista, gondol azokra az időkre, amikor már nem jut ennyi pénzhez. A magyar válogatott csatára megtalálta számításait az üzleti életben és úgy tűnik, nagyon jó érzéke is van hozzá. Szalai 1,7 millió eurót keres most évente a Hoffenheimnél - ez nagyjából 546 millió forintnak felel meg -, de nem most kezdett el gondolkozni, hogyan lehetne gyarapítani a bankszámláján szereplő összeget.

A támadó négy éve vásárolta meg a fémmegmunkálással foglalkozó OLS Kft.-t, amely a közelmúltban létesített új üzemet a Nagytarcsai Ipari Parkban, a 2017-es évet pedig 531 millió 763 ezer forintos nettó árbevétellel zárta. Ezen felül testvéreivel - akik mindketten az NB III-ban fociznak kishazánkban - elindított egy közös céget, a Szalai Brothers Kft.-t, ami ingatlanfelújítással és kiadással foglalkozik, ebből is szépen kaszálnak a Szalai-testvérek.

S hogy miért jó, ha egy sztárfutballista belefog a bizniszbe? Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa a Borsnak elmondta, a focistáknak megvan az elegendő tőkéjük és szabadidejük ahhoz, hogy sikeresek legyenek az üzleti életben, ráadásul a vállalkozás sikerességében az is közrejátszik, hogy egy ismert focista bizalmat kelt az érdeklődőkben. Szóval a példa adott, a súlyos milliókat így is el lehet költeni, nem csak Lamborghinire és luxuscikkekre.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/67776/pics/lead_800x600.jpeg
Bundesliga,Szalai Ádám
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?