Blogolj!

Nem keresik tovább az eltűnt játékos gépét

Dorogi László

Emiliano Salának hétfőn kellett volna megérkeznie Cardiffba repülőgéppel Franciaországból, de az argentin csatár soha nem szállt le. Az eltűnt kisgépet azóta sem találják a hatóságok, de már nem is keresik tovább.

Fotó: Daily Star

Különös eset rázta meg a futballvilágot a héten. Az angol élvonalban szereplő Cardiff City rekordösszegnek számító 15 millió fontért igazolta le a Nantes 28 éves argentin támadóját, Emiliano Salát. A Premier League-ben kiesés ellen harcoló gárda annak rendje s módja szerint be is mutatta szombaton, majd a játékos engedélyt kért arra, hogy visszatérhessen Franciaországba elbúcsúzni korábbi csapattársaitól.

Eltűnt a Cradiff argentin rekordigazolása

A 28 éves csatár kisgéppel utazott Franciaországból Walesbe, amikor egyszercsak megszakadt a rádiókapcsot a géppel. A hatóságok hétfő késő este óta keresik azt a Piper Malibu típusú kisrepülőgépet, ami a Casquet világítótorony környékén tűnt el a radarról és szakadt meg vele a rádiókapcsolat.

A gólérzékeny játékosnak hétfőn este kellett volna visszatérnie Cardiffba, csakhogy a kisgép, amivel elindult Franciaországból eltűnt a radarról a La Manche csatorna fölött, úgy, mintha föld nyelte volna el. A hatóságok természetesen azonnal megkezdték a gép felkutatását, de csütörtök estig nem jártak sikerrel és úgy döntöttek, már nem is kutatnak tovább a géproncs után. A keresést végző csapat vezetője szerint mindent megtettek azért, hogy megtalálják az eltűnt futballistát és a kisgép pilótáját, ám annak minimális az esélye, hogy életben maradtak, ráadásul a csatorna ezen szakaszán van olyan hely, ahol 100 méternél is mélyebb a víz, így kicsi az esély rá, hogy megtalálják őket.

Azóta nyilvánosságra került egy beszélgetés, amit a játékos az édesapjával folytatott a gép felszállása után, amely vélhetően az utolsó üzenetváltás volt Sala számára. A csatár azt írta, a gép, amin ül mindjárt darabokra esik, ezért ha másfél órán belül nem hallanak felőle, nem tudja, hogy küldenek-e valakit a megkeresésére, de nem fogják megtalálni, ezért nagyon meg van rémülve.

A brit The Times értesülései szerint egyébként a gép egy skót játékosügynök tulajdona volt és az argentin csatárnak rajta sem kellett volna lennie, ugyanis a Cardiff City felajánlotta neki, hogy vesznek jegyet a menetrendszerű járatra, ám Sala nem élt ezzel a lehetőséggel. Csakhogy Willie McKay játékosügynök nem is volt Sala képviselője, így még furcsább, hogy mégis az utazás ezen módját választotta a játékos, bár a skót úriember több futballistát is utaztatott már korábban Dél-Franciaország és a brit szigetek között.

A játékos kedvese mindeközben annak adott hangot, nem teljesen hisz abban, hogy a párja és a pilóta lezuhantak, szerinte a futballmaffia keze van Sala eltűnésében. Akárhogy is, nagyon bizarr és furcsa történet ez.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/68059/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?