Blogolj!

Így jár az, aki városi riválishoz igazol

Dorogi László

Thibaut Courtois nem közvetlenül igazolt az Atléticótól a Real Madridhoz, de a Matracosok szurkolói nem felejtették el neki "megköszönni" a futballvilágban alávalónak minősíthető húzást.

Fotó: sportbible.com

A belga válogatott hálóőr tavaly nyáron igazolt a Chelsea csapatától a Realhoz, ám angliai kalandja előtt három évig szolgálta az Atlético Madridot, többek között Európa-ligát, Király Kupát és spanyol bajnoki címet nyert velük. Madridi visszatérése óta először szerepelt egykori klubja otthonában és az egészen biztos, hogy nem fogja elfelejteni ezt a délutánt.

A Matracosok szurkolói ugyanis már régóta forralták bosszújukat Courtois ellen, amiért nem hozzájuk, hanem a gyűlölt városi riválishoz igazolt vissza Spanyolországba, s a szombati madridi derbin el is jött a reváns ideje. Az Atlético fanatikusai előbb szeméttel és plüsspatkányokkal pakolták tele a Courtois tiszteletére a stadion előtt felállított plakettet, majd a mérkőzés előtti bemelegítés során plüsspatkányokkal dobálták meg a kapuját.

Persze, már a futballfanatikusok sem a régiek, hol vannak már például azok a Barcelona-szurkolók, akik egy levágott disznófejjel dobták meg Luis Figót, miután a katalánoktól a Realhoz szerződött. Erre mondta egy nagyon kedves barátom, hogy tíz-tizenöt évvel ezelőtt igazi döglött patkányokatt kapott volna a nyakába, szóval még örülhet is, hogy csak a plüssváltozatból jutott neki.

Ezzel együtt Courtois boldogan távozhatott a Wada Metropolitano stadionból, hiszen a magára találó háromszoros BL-címvédő simán, 3-1-re nyert a városi rivális otthonában, s a pocsék szezonkezdet óta először rebesgethetik a királyi gárda háza táján a Barcelona esetleges befogását a La Liga tabellájának élén.

A belga hálóőr egyébként nagyon szimpatikusan nyilatkozott az incidens után, hiszen egyrészt becsülettel állta a hazai szurkolók gúnyolódását és füttyszavát, másrészt úgy fogalmazott, maximálisan tiszteli az Atléticót és a klub szurkolóit is, s mivel három remek évet töltött a csapatnál, ezt nem fogja elfelejteni a patkányos "baleset" miatt.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/68719/pics/lead_800x600.png
Atletico Madrid,Primera Division,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?