Blogolj!

Bajnokok Ligája: besültek a nagyágyúk

Dorogi László

Alighanem nagyon kevesen fogadtak volna arra, hogy a Liverpool, Bayern München, Barcelona, Lyon négyesből senki nem lesz képest gólt szerezni a nyolcaddöntő első mérkőzésén. Ennek talán Lyonban örülnek legjobban.

Fotó: Getty Images

Nagy várakozás előzte meg a tavalyi BL-döntős Liverpool és az elmúlt hetekben magára találó Bayern München BL-nyolcaddöntős párharcának első felvonását. A csapatokat szokás szerint egyedülálló hangulat fogadta az Anfield Roadon, ám azt még a legvérmesebb hazai és vendég drukkerek sem gondolták volna, hogy egyetlen találatot sem látnak majd a 90 perc során.

Az első félidőben még csak-csak próbálkoztak a felek egy-két kósza lövéssel, a második félidőre már az iram is visszaesett a szakadó esőben, a találkozó utolsó negyedére pedig szemmel láthatóan a biztonságra helyezték a csapatok a hangsúlyt, nulla kapott góllal lehozni még mindig jobb lehozni egy első meccset, mint egy rúgottal alapon. A végeredménynek a liverpooliak azért egy hajszállal jobban örülhetnek, ugyanis ez esetleges idegenben szerzett találat máris győzelmi kényszerbe sodorná a Bayern Münchent.

Éppen annyi találatot láthatott a lyoni közönség is, mint a liverpooli, de itt legalább helyzeteket is jegyezhettünk fel. Az elsőt rögtön a mérkőzés kilencedik percében, amikor Martin Terrier kis híján kettélőtte a barcelonai kereszt lécet.

Bár a katalánok összességében többet tettek a gólszerzés érdekében, Anthony Lopes kapus gondoskodott róla, hogy ne kerüljön hátrányba csapata, a Lyon hálóőre több nagy bravúrt is bemutatott, így a gránátvörös-kékeknek hazai pályán kell kiharcolniuk a továbbjutást.

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának történetében mindössze második alkalommal fordult elő, hogy egyetlen gól sem született a játéknap két mérkőzésén.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő első mérkőzés

Liverpool-Bayern München 0-0
Olympique Lyon-Barcelona 0-0

A visszavágókat három hét múlva rendezik.

Címkék: Bajnokok Ligája
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/69137/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?