Blogolj!

Mi a f*szt csináltok? - Kiakadt a Celtic fanatikusaira a Leicester új mestere

Dorogi László

Pocsék heteket hagyott maga mögött a Leicester City az elmúlt hétvégén. A Premier League 2016-os bajnoka két hónapig tartó nyeretlenségi szériát tört meg, mindezt már a menesztett menedzser, Claude Puel nélkül, akinek nagyon gyorsan megtalálták az utódját a Rókák, a korábbi Liverpool-szakvezető Brendan Rodgers személyében. Csakhogy az északír trénert élő szerződés kötötte a Keltákhoz, amellyel 2016 májusa óta hét trófeát nyert Skóciában.

Puel kirúgása egyébként nem volt előzmények nélküli, a francia szakember 67 mérkőzésen ült a Leicester kispadján, ám mindössze 23 mérkőzést tudott megnyerni vele a csapat 18 döntetlen és 26 vereség mellett. Rodgerst ki kellett vásárolnia a Rókáknak a Celtichez fűződő szerződéséből, ezt ötmillió fontért meg is tették, csakhogy a zöld-fehérek szurkolóinak ez egyáltalán nem vette el a mérgét.

Talán joggal, talán nem, de a glasgow-i fanatikusok árulásnak tartják Rodgers klubváltását, amit szóvá is tettek a Celtic legutóbbi bajnoki mérkőzésén egy drapéria segítségével:

"A halhatatlanságot középszerűségre cserélted. Sosem voltál Kelta, csak egy áruló"

- írták, sőt a közösségi médiát is elárasztották Rodgerst gyalázó felvételekkel.

A karakán mesternek sem kellett több, azonnal reagált a "vádakra":

"Azt kérdezném: Mi a f*szt csináltok? A pokolba is, egy vagyok közületek. Igen, hoztam egy karrierista döntést, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lennék Kelta."

- fogalmazott Rodgers, aki egyébként sejtette, hogy nem repesnek majd az örömtől a Celtic szurkolói, ha megtudják a klubváltás tényét, mindenesetre meglepte a düh, amit rázúdítottak.

"Minden reggel fél hétkor ébredek, éjszaka záróráig itt vagyok, több mint hatvan meccset éltem át a Celtic vezetőedzőjeként, felkészítettem a csapatot, megváltoztattam a kultúráját, visszaszereztem a támogatást. Én lennék az áruló?"

- kérdezett vissza a felpiszkált szakember.

Brendan Rodgersnek egyébként bőven akad Premier League tapasztalata, amit kamatoztathat a Rókáknál, korábban a Watfordot, a Readinget, a Swansea-t és a Liverpoolt is irányította, sőt a Vörösök trénereként választották meg az Év edzőjének Angliában a 2013/2014-es idényt követően.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/69666/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?