Blogolj!

Szakállbeültetés miatt hetekre kidőlt a szenegáli focista

Dorogi László

Aki viszonylag régóta követi figyelemmel a futball világát, látott már egy-két furcsa, vagy meghökkentő dolgot a pályán és azon kívül egyaránt. De olyat, hogy valaki szakállbeültetés miatt dőljön ki hetekre... na olyat még nem.

Fotó: Le Figaro

Pedig pontosan ez a csúfság esett meg a francia élvonalban futballozó Younousse Sankhare-val is. A szenegáli válogatott középpályás játékára február eleje óta nem számíthat csapata, s most fény derült a rejtélyes sérülés okára is: Sankhare-nél komplikációk léptek fel a szakállbeültetése után, belázasodott és különböző izomfájdalmai is vannak. Abba most talán ne menjünk bele, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy egy ilyen veszélyes és ahogy a példa is mutatja ártalmas procedúrának vessék alá magukat néhány szál arcszőrért cserébe, mindenesetre jól kibabrált csapattársaival, ugyanis minden egészséges játékosra szüksége lenne a Bordeaux-nak, amely legutóbbi hét mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni.

Nem a szenegáli középpályás az egyetlen a labdarúgás történetében, akinek hülye sérülés miatt kell néhány mérkőzést kihagynia. A legemlékezetesebb balfácánkodást talán a Valencia és a spanyol válogatott egykori kapusa, Santiago Canizares hozta össze, aki a 2002-es világbajnokság előtt borotválkozás közben sérült meg, amikor leejtette az aftershave-es üveget, ami összetört és úgy megvágta a lábát, hogy lemaradt az ázsiai világversenyről.

Nem kell visszamennünk messzire az időben ahhoz, hogy Sankhare sérüléséhez hasonlatosat találjunk a futballvilágban, januárban a Fulham védője, Alfie Mawson saját cipője felvevése közben szenvedett térdsérülést (!), amit még a gárda akkori menedzsere, Claudio Ranieri is nehezen tudott felfogni. Talán nem ártana a futballistáknak észben tartaniuk, hogy az ördög soha nem alszik. Vagy egyszerűen csak ne dacoljanak a biológia törvényszerűségeivel és ha nem nő olyan ütemben az arcszőrzetük, mint a ZZ Top oszlopos tagjainak, akkor inkább ne erőlködjenek szakállbeültetéssel.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/69820/pics/lead_800x600.jpg
külföldi foci,sérülés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?