Blogolj!

A manchesteri tininek még saját meze sem volt a BL-csoda estéjén

Dorogi László

A gárda felszerelés-menedzsere olyannyira nem számított a fiatal futballista pályára lépésére, hogy a PSG-től kellett kölcsön kérnie két mezre vasalható számot a találkozó előtt.

Fotó: Getty Images

Mason Greenwood neve valószínűleg csak a legelvakultabb Manchester United szurkolóknak mond bármit is, szerda este azonban egy világ ismerhette meg, amikor pályára lépett a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó 87. percében.

Greenwood túl sok mindent azért nem csinált - persze nem is volt feladata a világmegváltás tizenhét évesen élete első BL-meccsén -, de a pályán élhette át a párizsi drámát, amelyben csapata végül kiejtette a végső győzelemre is esélyesnek tartott PSG-t. Ez azért is nagy szó, mert Ole Gunnar Solksjaer tíz(!) játékosára sem számíthatott sérülés vagy eltiltás miatt, akik ha nem is mind stabil kezdők, de azért rendre odaférnek a tűz közelébe. A Vörös Ördögök így nyolc ifista futballistával - köztük Greenwooddal - utaztak el a francia fővárosba megvívni a megvívhatatlannak tűnő csatát, amelyben aztán mégis sikerrel jártak.

Valószínűleg mégsem Greenwood, vagy a szintén pályára lépő 19 éves Tahith Chong izgult a legjobban a párizsi vendégjáték előtt, hanem a csapat felszerelés-menedzsere, aki olyannyira nem számított Greenwood játékára, hogy nem is vitt el Párizsba a játékos nevével és számával ellátott egyetlen 54-es trikót sem. Amikor mégis realizálódott, hogy valós esélye lesz pályára lépni az angol tininek, gyorsan megoldást kellett találni a mezmentes állapotra, ezért közvetlenül a találkozó előtt a PSG-től kértek kölcsön az angolok két darab számot, hogy sebtében rávasalják Greenwood mezére.

Azt viszont csak az igazán éles szeműek szúrhatták ki, hogy Greenwood ötösének és négyesének talpában a PSG emblémája virít, arra ugyanis már nem volt mód, hogy ezt bármilyen eszközzel eltüntessék. S hogy mit csinál Greenwood két nappal azután, hogy életében először pályára lépett a Bajnokok Ligájában? Mint minden rendes 17 éves gyerek, bepakolta reggel az iskolatáskáját és beült az iskolapadba az Ashton on Mersey Schoolban.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/69951/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,külföldi foci,Manchester United,PSG
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?