Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 9, 18, 20, 28, 39, 45. Nyeremények: 5 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 373.590 forint; 4 találatos szelvény 2.228 darab, nyereményük egyenként 6.370 forint; 3 találatos szelvény 36.492 darab, nyereményük egyenként 1.750 forint.
Blogolj!

A Premier League a világ legjobb ligája, a világ legrosszabb bíróival

Dorogi László

Hiába használják már a spanyol, a német, az olasz, a francia, de még a portugál, a holland és a török bajnokságban, no meg a Bajnokok Ligájában is a videóbírót, a legjobb pontvadászatnak tartott Premier League-ben még mindig nem nézik vissza a kétes szituációkat. Pedig nem ártana.

Fotó: BBC

Nem mindennapi partjelzői baki segítségével húzta be vért izzadva a Cardiff City elleni bajnoki mérkőzést a Bajnokok Ligája érő pozíciók egyikéért küzdő Chelsea vasárnap. Történt ugyanis, hogy a walesiek egészen a 84. percig vezettek a jóval esélyesebbnek tartott londoni kékek ellen, amikor César Azpilicueta egy szöglet után a hazai kapuba bólintott. Ezzel alapvetően nem is lett volna semmi baj, ha a spanyol szélső nem tartózkodik - kétméteres - méteres lesen, s még ez is belefért volna, ha a partjelző észreveszi ezt. De nem vette, így Craig Pawson játékvezető megadta a gólt.


Joggal merülhet fel a kérdés, vajon a világ legjobb bajnokságának tartott Premier League-ben mi a kénköves ménkűért nem vezették még be a VAR-rendszert, mert bár nagyon sokan szidják a videóbíró intézményét és akadnak olyanok is, akik egyenesen a pokolba kívánják, a helyzet mégis az, hogy az esetek döntő többségében bizony legalább igazságos ítélet születik a videós asszisztens segítségével.

Nem csoda hát, ha a Cardiff edzője, Niel Warnock - teljes joggal - rettenetesen kiakadt mindenkire, aki csak a közelében tartózkodott, ordibált a bíróval, a partjelzővel, Marizio Sarrival, a Chelsea vezetőedzőjével, de még egy-két londoni futballistával is - hiába.

"A Premier League a világ legjobb bajnoksága, de valószínűleg jelenleg nálunk dolgoznak a világ legrosszabb játékvezetői is. Mit mondhatnék a játékosaimról, nagyszerű mérkőzést játszottak, briliánsan futballoztak. Az a helyzet, hogy szájba rúgtak minket és ebből már kaptunk bőven ebben a szezonban. Lehangoló, mert keményen dolgoztunk és nyerhettünk volna"

- nyilatkozta a mérkőzés után Warnock a BBC-nek.

"A nagycsapatok ellen nélkülözhetetlen a VAR, mert kiscsapatként nem kapod meg a fontos döntéseket. A Chelsea egyenlítő gólja tulajdonképpen el is döntötte a meccset, de ha nem látnak túl a partvonalon sem a játékvezetők, hogy észrevegyék a lest, akkor tényleg nem tudom, hogy minek vannak"

- ostorozta a szakember a kapitális hibát vétő játékvezetőket. Ezzel még nem volt vége a Cardiff hányattatásainak, az egyenlítést követően ugyanis Rüdiger is megúszott egy egyértelműnek tűnő kiállítást a Chelsea-ből, mielőtt Ruben Loftus-Cheek eldöntötte volna a három pont sorsát. Warnock a találkozó után a játékvezetői hármas elé sétált és némán bámult rájuk.

"Mit mondhattam volna? Azért mentem oda, hogy visszafogjam a srácaimat, nehogy eltiltassák magukat. A bíróval nem volt semmi baj, de nem kaptuk meg a nagy döntéseket. A partjelző teljesítménye viszont kiábrándító volt. A Chelsea-nél biztos tudják, hogy megúszták a gyilkosságot"

- zárta kritikáját a 70 éves szakember.

A Chelsea győzelmével ugyan maradt a hatodik a Premier League-ben, de mindössze egy pont választja el a londoniakat a harmadik Tottenhamtől és a negyedik Manchester Unitedtől, míg az Arsenalnak ugyanúgy 60 pontja van mint a Chelsea-nek - igaz az Ágyúsok eggyel kevesebb mérkőzést játszottak riválisaiknál.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/70957/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Chelsea,játékvezetés,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?