Blogolj!

Példátlan büntetést kapott a spanyol foci anyázó rosszfiúja

Dorogi László

Diego Costa sosem volt éppen szimpatikus futballista. Nem ő az első, a labdarúgás történetében időről időre felbukkannak ilyen arcok, akik ugyan labdarúgónak kiválóak, embernek viszont csapnivalók.

Ilyen volt például - kizárólag a teljesség igénye nélkül - a kilencvenes évek közepén a Manchester Unitedban kis túlzással klubikonná váló Eric Cantona, aki egyszer egy Crystal Palace szurkoló tüdejét szerette volna átrendezni egy kung-fu rúgással, vagy a Liverpoolban is megforduló walesi hülyegyerek, Craig Bellamy, aki 2007-ben egy golfütővel szerette volna megigazítani csapattársa, John Arne Riise sípcsontját.

Sokak szemében a mai napig szálka Marco Materazzi a 2006-os vb-döntőben történő Zidane-uszítása miatt, de nem kellett a szomszédba mennie egy kis türhőségért a Manchester United keménylegényének Roy Keane-nek sem. S hogy egy aktuális példát is állítsunk Diego Costa mellé, ki ne köpködné meg néha a Barcelona csatárát, Luis Suárezt harapdálásaiért, hatalmas színészi alakításaiért. Még egyszer hangsúlyozom, mind-mind remek futballisták volt, de biztosan nehéz volt velük szót érteni.

Diego Costa gyakorlatilag viták célkeresztjétől övezve robbant be az élfutballba hiszen ábrázata miatt rögtön pályafutása elején megkérdőjelezték a korát a brazilból lett spanyol labdarúgónak, ám ez őt jottányit sem érdekelte, ontotta a gólokat, ahogy azt egy rendes csatár teszi. Közben viszont magára haragított boldog-boldogtalant alattomos belépőivel és trágár stílusával, s nagyon úgy fest, hogy ezt már sosem fogja levetkőzni magáról a spanyol válogatott gólvágó.

Most éppen a mini spanyol bajnoki döntőnek is beillő Barcelona-Atlético Madrid mérkőzésen húzta ki a gyufát Jesús Gil Manzano sporttársnál, amikor a mérkőzés 28. percében magából kikelve esett neki a bírónak, s a jegyzőkönyv szerint minősíthetetlen hangnemben szidta többek között az édesanyját. Costa visszaeső, így talán nem véletlen, hogy nyolc mérkőzéses eltiltást szabott ki rá a spanyol szövetség, ami azt jelenti, hogy befejeződött számára a szezon, hiszen a spanyol bajnoki pontvadászatból már csak hét forduló van hátra.

A Matracosok már csak matematikailag érhetik utol a listavezető Barcelonát, így minden bizonnyal Costa már a nyaralásra gondolt, amikor nekiesett Manzanónak. S hát miért ne mehetne előbb pihenni, mint utóbb?

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/71348/pics/lead_800x600.jpg
Atletico Madrid,Primera Division
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?