Blogolj!

Hivatalosan is véget ért a Dárdai-éra Berlinben

Dorogi László

Legalábbis a felnőtt csapatnál egy időre biztosan, a Hertha kedden hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végén távozik Dárdai Pál a vezetőedzői pozícióból.

Fotó: Getty Images

Az elmúlt napokban egyre többször és egyre több helyen lehetett arról olvasni, hogy meg vannak számlálva Dárdai Pál napjai a Bundesligában pocsék formában futballozó Hertha BSC kispadján. A magyar szakvezető együttese legutóbbi öt Bundesliga-találkozóját elveszítette és csak azért nincsenek kiesési gondjai, mert az őszi szezonban kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a csapat.

Végéhez közelít a Dárdai-éra Berlinben?

Régen látott pocsék formában futballozik a Hertha BSC. Dárdai Pál csapata legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, ilyen utoljára 2016-ban fordult elő a magyar tréner irányítása alatt. Decemberben még arról írtunk, hogy történelmi tavaszra készül Dárdai Pál a Hertha kispadján, április elején viszont már teljesen más kontextusban kell beszélnünk a korábbi magyar szövetségi kapitány együtteséről.

A német sajtó azt is megpendítette, hogy nem éppen baráti a viszony Dárdai Pál és a sportigazgató Michael Preetz között, a német szakember a Lipcse ellen elszenvedett 5-0-s vereség után bele is szállt edzőjébe, mondván a csapat egyáltalán nem tudott reagálni a sorozatos vereségekre. Ezzel együtt Dárdai még hétfőn is úgy nyilatkozott, hogy egyelőre élvezi a klubvezetés bizalmát, ám kedden kiderült, hogy ez már nem teljesen van így.

A berlini klub hivatalos közleményben erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, hogy a Hertha a következő idénynek már biztosan nem Dárdai Pál vezetésével vág neki. A közlemény kiemeli, a Hertha BSC és Dárdai Pál közös megegyezéssel döntött a válás mellett, annak ellenére, hogy a magyar trénert 2020-ig szóló kontraktus kötötte a klubhoz, amelyet januárban írt alá. Dárdai szerződésében van egy olyan záradék, miszerint ha edzőváltás történik a felnőtt csapat élén, akkor is visszatérhet a klub utánpótlásába dolgozni, ám az elmúlt években elért sikereknek köszönhetően biztosan lesznek kecsegtető ajánlatai a magyar szakembernek.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/71494/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga,Dárdai Pál,Hertha BSC
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?